Söke"nin Roman vatandaşları dernek açılışında kendileri çalıp kendileri söyleyip yaptıkları oryantal gösterileri ile Söke'nin en renkli açılışına imza attı. Kaymakam İsmail Demirhan, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ali Murtaza Güzelyagdöken, AK Parti Belediye Başkan aday adayı İbrahim Adalı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, MHP İlçe Başkanı Mehmet Zararsız, MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Keremit, DSP İlçe Başkanı Niyazi Akkoca, DP İlçe Başkanı Musa Avcı, DP Belediye başkan adayı Mızrap Nazlı, Mahalle Muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı açılışta adeta izdiham yaşandı.
Dernek Başkanı Cemal Erkasap açılışta yaptığı konuşmada başta gençler olmak üzere roman kardeşlerinin sosyal ve ekonomik hayatına olumlu katkıda bulunmak amacında olduklarını söyleyerek; “Bunun yanında kültürümüzü yaşatıp, geliştirmek arzusundayız. Çalışmalarımız sadece roman kardeşlerimize değil tüm Sökeli hemşerilerimize olumlu sonuçlar getirecektir. Derneğimizin açılmasında destek olan başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Söke"de Derneğin açıldığı ve roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları Kemalpaşa Mahallesinden evli olduğunu söyleyen Söke'nin CHP'li Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, çocuklarının da nüfuslarının Kemalpaşa Mahallesi"ne kayıtlı olduğunu söyleyerek; “Sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olup, sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz" dedi. Açılışa katılan Kaymakam İsmail Demirhan, Sökeli roman vatandaşların bir dernek kurmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Demirhan; “Sivil toplum kuruluşları demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Sivil toplum kuruluşlarının yaygınlaşmasından yanayım" dedi.
Açılış konuşmaların ardından Romanlar Bando Takımının mini konseri, İzmirli Samed-Sadık ikilisi, Mor Menekşe Roman Dans Grubunun gösterisi, Orhan Yılmazer ve Romanstar Naciye konseri mahalle sakinlerinin de katılımı ile daha da renklendi. 'Sökeli Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"nin yönetimi; Başkan açılışı Kaymakam Cemal Erkasap, yönetim kurulu üyeleri Suat Orman, Şenol Çiçek, Sezgin Kandanış, Ümit Dalgıç, Senol Purcu"dan oluşuyor.