Ertunç Soğancıoğlu'nun "Özür dilemezse, asbaşkanlığı bırakırım" dediği öğrenildi.

Mustafa Denzili'nin imza töreni sırasında sözleşme krizi yaşandı. Konuşmaların ardından mukaveleyi isteyen Başkan Yıldırım Demirören, gelen dosyanın içinde beyaz kağıdı görünce yanınında bulunan Asbaşkan ve Mali İşler Sorumlusu Ertunç Soğancıoğlu'na çıkıştı. Demirören'in canlı yayında "Lan boş sayfa getirmişsin" sözleri salonda buz gibi bir hava estirdi. Hızını alamayan başkan, "Böyle saçmalık olur mu, ben bunu imzalamam" derken, daha sonra durumu "Bu boş kağıt hocamızın bize olan güvenini gösteriyor. Bir lira diye yazacağım hocam" şeklinde toparlamaya çalıştı. Bu arada Soğancıoğlu'nun yüzünden kızardığı gözlenirken, başkan da hocanın elini sıkıp kürsüden indi.

Başkanın sözleri karşısında şaşkına dönen Ertunç Soğancıoğlu'nun üzüntüsü, töreni televizyondan izleyen iş arkadaşlarının telefonuyla ikiye katlandı. Siyah-beyazlı yöneticinin, "Başkan bu yanlışı düzeltmezse, gereğini yaparım. Böyle çocuk azarlar gibi söylemler gerçekten beni çok üzdü. Gerekirse yetkilerimi bırakır, sadece yönetici kalırım" diye konuştuğu öğrenildi.

Soğancıoğlu'nun özür beklediği, aksi halde asbaşkanlıktan istifa edebileceği öğrenildi. Soğancıoğlu, konuyla ilgili olarak HABERTÜRK'e, "Başkan da bu tip imzaların boş sözleşmeye atıldığını biliyordu. Neden böyle tepki verdi anlayamadım. şaka yoluyla olduğunu sandım. Ama ciddi gibiydi. Buna çok üzüldüm. Herhalde o klime ağzından kaçtı, ama çıkmaması gereken bir kelimeydi" açıklamasını yaptı.