Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi binası toplantı salonunda gerçekleşen seminere Aydın Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tuncal, Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve şehir içi minibüs şoförleri katıldı.
TEMSA Global Sanayi ve Ticaret A.Ş Eğitim ve Teknik Destek Şefi Nurettin Çolak tarafından şoförlere araç kullanma teknikleri görsel olarak aktarılırken, şehir içi minibüs şoförleri araçlarını daha iyi tanıma ve az yakıt tasarrufu sağlayabilmek açısından seminere yoğun ilgi gösterdiler.
Seminer ile ilgili bilgi veren Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın Amaçlarının en az yakıtla en çok kilometre yapmak, bunun yanında balata ve lastik ömrünü mümkün olduğunda ekonomik kullanmak olduğunu ifade ederek , “Malum ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığı günümüzde har yönden nasıl bir kısıtlama yapabiliriz diye düşünürken, burada TEMSA Global bize yardımcı oldu. bizde tüm şehiriçi minibüs şoförlerimizi toplayarak bir seminer düzenledik. Şoförlerimiz daha iyi bilinçlenerek araç kullanması hem kendilerine maddi açıdan yararlı olacak hem de araçlarının ömrünü daha da uzatmada faydalı olacaktır. Tabiki bütün arkadaşlarımız en az 30 yıllık şoför ama 30 yıllık şoför olmak tüm sürüş tekniklerini biliyor anlamına gelmez. Elbette arkadaşlarımızın bilmedikleri bir çok teknik bilgi var. bizde burada o teknik bilgileri TEMSA yetkilileri ile arkadaşlarımıza aktarmada yardımcı oluyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonrada şoförlerimize yönelik her türlü semineri vermeye devam edeceğiz” dedi.
Aydın Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tuncal ise şunları söyledi, “Hepimiz şoförüz ama iki şoförün aynı araçla aynı mesafeye birisinin 100 litre mazotla diğerinin ise 90 litre mazotla gittiği ispatlandı. Hatta bu rakamlar % 30"a kadar varabiliyor. Buda yer yöne zarar sağlıyor. Ve bunun içinde şoförlerimizin bilinçlenmesi lazım. bu bilinçlenmeyi ise araç kullanma tekniği olarak zaman zaman oda olarak ve durak olarak biz sürücülerimize veriyoruz”