Seçim sonunda birlik mesajları veren Özmeriç, “Seçim geride kalmıştır. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Bundan sonra Aydın şoförünün sorunlarını çözmek için çalışacağız” dedi.
Aydın Şoförler Otomobilciler Odası"na ait düğün salonunda sabah saatlerinde başlayan kongrede, salon yoğun katılım nedeniyle yetersiz geldi. 912 delegesi buluna Şoförler Odası Genel Kurulu"nda Divan Başkanlığı"nı Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit yaptı. Kongreye oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeler yoğun ilgi gösterdi.
Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın"ın katıldığı kongrede, Başkan Apaydın, birlik ve beraberliğin öneminden söz ederek şoförlere hitaben yaptığı konuşmada, “Sevgi ve saygı ile taşıyacağımız bütünlüğü devam ettireceğiz. Sıkıntıları birlikte aşacağız. Salondan çıktıktan sonra kazanan sizler olacaksınız. Yüreğini ortaya koyarak aday olan bu iki arkadaşa kutluyorum” dedi.
Kongrede, Sanayi Ticaret Bakanlığı Müfettişi"nin raporu doğrultusunda mevcut Başkan Ali Tuncal ve yönetiminin çeşitli borç ve giderlerin zamanında ödenmemesi sonucu odaya 11 bin TL zarara uğrattığı" yolundaki rapora istinaden yapılan oylamada delegeler, bu zararın keyfi sebeplerden oluşmadığı yönünde karar verip, paranın dönemin yönetiminden değil odanın kasasından karşılanması yönünde oy kullandılar.
Günlerdir konuşulan ve Aydın kamuoyunu yakından ilgilendiren seçim sonunda Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç oldu. 912 delegeden 721 delegenin oy kullandığı seçimlerde Semih Özmeriç"in listesi 468 oy alırken, mevcut başkan Ali Tuncal"ın listesi 248 oy aldı. 5 oy da geçersiz sayıldı.
Yapılan seçimlerin ardından Aydın Şoförler Odası yönetimi Semih Özmeriç başkanlığında, Oktay Mantar, Okan Yalçın, Muhittin Akgün, Adnan Yalçın, Atilla Akgün ve Sabri Duru"dan oluştu.