Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu"nda düzenlenen bilgilendirme seminerine Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü görevlileriyle şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan şoförler ve taksiciler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, il merkezinde yük ve yolcu taşımacılı yapan oda üyelerine trafik kurallarında yapılan son düzenlemeler hakkında bilgi vermek için toplantıyı düzenlediklerini söyledi. İleriki aşamada tüm ticari araç sahipleri ve diğer sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini belirten Özmeriç, “Trafik kurallarının tamamına uyulması gerekiyor. Her trafik kazası tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu oluşur. Trafik kazalarına uymayanlar kendi hataları nedeniyle, hiç bir kusuru olmayan başka bir araca ve onun içindeki kişilere de zarar verebiliyor. Şoförlerimiz trafik kurallarına dikkat etmeleri halinde hem kendi hayatlarını hem de müşterilerinin hayatlarını korumuş olurlar. Trafik kazaları, ikinci bir terör sorunu olarak ülkemizde ağırlığını koruyor. Çocuklarımızın şimdiden konunun önemi konusunda doğru bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi.
Aydın'da 24 saat esasına göre trafik denetimlerinin sürdürüldüğüne işaret eden Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Osman Adana da, tüm denetim ve uyarlara rağmen kurallara uymamakta ısrar eden, bu nedenle kendilerini ve yakınlarının hayatlarını riske atanların olduğunu kaydetti. Trafik kazalarının azaltılması için son yıllarda önemli projelerin hayata geçirildiğinin altını çizen Adana, “Aydın'da 2009 yılında yapılan denetimler sayesinde, 2008'e göre ölümlü kazalarda yüzde 11, hasarlı kazalarda yüzde 35, ölen şahıs sayısında yüzde 18 ve toplam kazada da yüzde 20 azalma oldu. Ancak gelinen bu noktada yeterli değil. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımıza devam ederek bu oranları daha da aşağılara çekmemiz lazım. Daha da azaltılması için kara yollarımızın alt yapısı düzenleyici önlemler alınıyor. Karayollarındaki işaretlemelere önem veriyoruz. Bu konuda sürücülerimizin dikkatlerini ve yaklaşımlarını artıracağız. Burada görev sadece sürücülerde değil. Araçlarda bulunan diğer kişilere de uyarı görevi düşüyor. Bu şekilde hareket edersek, pek çok sıkıntıyı, sorunu, tehlikeyi ve kazayı önceden tedbir alarak ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
Bilgilendirme seminerinde yapılan konuşmaların ardından söz alan şoför esnafının soruları Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü görevlileri tarafından cevaplandırıldı. iha