Basında çıkan "son yılların en soğuk kışı yaşanacak" haberlerinin de işlerini açtığını belirten sobacılar, vatandaşı ucuz sobalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Aydın"da son yapılan binaların neredeyse tamamının kaloriferli olması nedeniyle şehir merkezinde müşterilerin azaldığını, kırsal kesimlerde ve eski apartmanlarda yaşayanların daha çok soba ile ısındığını belirten tenekeciler çarşısı esnaflarından Metin Büyüktarakçı, ucuz sobaların hem daha çok odun kömür tükettiğini hem de zehirlenme olaylarına karşı riskli olduğunu hatırlattı.
Bu yıl gerçekten soğuk bir kış mevsimi beklendiğin belirten Metin Büyüktarakçı, soba fiyatlarının 100 TL"den başlayıp 250 TL"ye kadar değiştiğini söyledi. Türkiye"de elektrikle ısınmanın maliyetinin yüksek olduğunu belirten Büyüktarakçı, bazı kişilerin ise kış aylarına ayrı bir keyif verdiği gerekçesi ile guzine soba alıp bu soba ile ısındığını belirterek, “Evleri müsait olanlar guzine soba alarak, hem ısınıyor hem de aşını ekmeğini pişiriyor. Ayrıca kestanenin anavatanı Aydın"da guzine sobalar uzun kış gecelerine gerçekten keyif katıyor” dedi.