SN. ÖZLEM ÇERCİOĞLU COVİT SEFERBERLİĞİ

Değerli okuyucularım, Aydın kazan ben kepçe dolaşmaya devam ediyorum. Bu dolaşmam sırasında maalesef COVİT önlemlerinin alındığı pek söylenemez.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri maske dağıtımı konusunda başarılı. Bir de bilbordlarda halkı bilgilendiren çalışmalara yer veriliyor.

Diğer taraftan SAĞLIK PERSONELİ DOKTORLARIMIZ HEMŞİRELERİMİZ TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ONURLANDIRIYOR VE ONLARA MORAL AŞILIYORLAR.

2020, COVİT19 salgını sebebiyle okula giden çocuklarımız için felaket yılı. Milli Eğitim yüz yüze eğitim yerine online eğitime geçmiş vaziyette.

Aydın ilinin 180 km mücavir alanında internetin olmadığı yerler var. Pek çok ailenin bilgisayar alacak gücü yok. Bilgisayar olsa bile internet bağlantısı yok. Anne babalar Devletten ve Sayın Özlem Çerçioğlu’ndan yardım bekliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SN. METİN YAVUZ’UN İFADESİ ÇOK YANLIŞ

Değerli okuyucularım Aydın AK Parti Milletvekiline birileri dur demeli. Sn Metin Yavuz, o kadar yanlış cümle kuruyor ki yenilir yutulur gibi değil.

Bir bakıyorsunuz Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü ile kavga ediyor, bir bakıyorsunuz Didim Belediye Başkanı ile kavga ediyor, bir bakıyorsunuz gölgesi ile kavga ediyor.

İncirliova AK Parti Kadın Kolları kongresinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu hakkında Hanımefendidir, annedir, şudur budur, ama kendisinin bu kimliğe uygun hareketi yoktur” demesi herkesi ayağa kaldırdı.

Acaba Metin Yavuz, kendi annesi veya karısı hakkında böyle bir söz söylense ne yapar?

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun nasıl fedakar bir anne olduğunu Aydın’da herkes bilir.

Yazıklar olsun.

Son zamanlarda Sayın AK PARTİ Milletvekili Sayın Mustafa Savaş’ın Aydın’da kurmaya çalıştığı UZLAŞI İKLİMİNİ DİNAMİTLEDİNİZ. Partinizi de kadınlar karşısında güç duruma düşündünüz.

Sanırım siz Mustafa Savaş’ı kıskanıyorsunuz. Ona tahammül edemiyorsunuz.

SN. MUSTAFA SAVAŞ İLE KONUŞTUM

Değerli okuyucularım Aydın ilinde neredeyse 2 ayımı geçirdim. Fırsat buldukça sizler için söyleşiler de yapıyorum. Türkiye Kit Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş ile harika bir söyleşi yaptım.

Sayın Mustafa Savaş ile bu yaptığım görüşmede “Mevzubahis olan Aydın ili ve bu ilde yaşayan insanların yaşam standartlarının yükseltilmesi ise Ahmet Ağabey bizim egolarımız boşunadır” diye söze başladı.

 

Mustafa Bey sizi bu ara Aydın’da çok sık görüyoruz…

Meclis çalışmalarına ara verince teşkilat çalışmaları için partililerle ve halkla iç içeyiz. Benimle birlikte milletvekili arkadaşlar ilçe başkanları il başkanımızın da katıldığı özellikle muhtarlarımızla belediye başkanlarımızla CHP’li, İYİ Partili, AK Partili tek tek görüşüyoruz. Onların isteklerini not ediyoruz ve bu istekleri yerine getiriyoruz. Aydın ilinde daire amirlerimizde bu toplantılara katılıyorlar.

AK Partinin 5 ilçe kongresini takip ettim, partide eski durağan hava gitmiş aksiyon gelmiş gibi… Ne dersiniz?

Partimizin kongrelerde bayrak yarışı var farkındaysanız hiç kimse küsmüyor eski yeni hep birlikte parti disipliniyle gidiyoruz. Biz geçmişte partimize hizmet etmiş büyüklerimize eski ilçe başkanlarına sahip çıkarız kimseyi dışlamayız. İlçelere gittiğimizde bu eski ağabeylerimizle sohbet ediyoruz onların ifadelerini yakından dinleyip onların dediklerini uyguluyoruz. Bu sebeple 18 yıldır iktidardayız.

Vefalı bir insan mısınızdır?

Siyasette rol yapamazsınız siyasette sizin samimi olup olmadığınızı anlar. Evet ben vefalı adamımdır. Siyasetin sermayesi hizmettir, samimiyettir.

Efeler kongresinde Sayın Özlem Çerçioğlu’ndan randevu alıp kendisiyle görüşüp Aydın için birlikte çalışacağım dediniz. Niye böyle bir randevuya gerek duydunuz?

Hiç gerilim politikası gütmedim. Benim tarzım değil. Ak Parti dışındaki belediyeler ile hep diyaloğum olmuştur. Halen AK Parti dışındaki başkanlar ararlar sorarlar ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım da onların isteklerini yerine getirirler ben de getiririm.

Sayın Özlem Hanım ile gerilime dayalı hiçbir politika gütmedim. Özlem Hanımın eşiyle 20- 25 yıllık tanışıklığımız var. Özlem Hanımı milletvekilliği döneminden tanırım. Benim davam Aydın iline hizmet etmektir. Sayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı da bu şehrin önemli unsurudur.

Aydın’ın çocukları olarak bu topraklara karşı sorumluluğumuz var. Bizim hesabımız doğduğumuz topraklara hizmettir. Elbette bazen politik olarak eleştirebiliriz. Aydın ilinin yerel manada büyük sorunları var.

 Mesela trafik, otopark, insanların nefes alacağı yerler gerekiyor. Ben 10 yıldan beri Aydın tekstili bekliyorum. Sadece burası değil ki 17 ilçede yeşil alan olarak ne yaptı? Aydın tekstil için eyvallah ama hala sonuçlanmadı. Merkezde bir yer olmaz. 2014 Başkanın vaat ettiği projeler gerçekleşmedi. Gerçekleşmiş olsa bizi mutlu eder. BU PROJELERİN GERÇEKLEŞMESİ NOKTASINDA NE VARSA SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE DİYALOG KURARAK KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ. Kazanan Aydın olsun. Kendisini arayacağım arkadaşlarımın programına göre hep birlikte gideceğim.

EKİM AYI İÇİNDE SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA MUTLAKA GİDECEĞİZ.

Buharkent ve Kuyucak Belediye Başkanlarının çalışmasını nasıl buluyorsunuz?

Ahmet ağabey siz Buharkent ve Kuyucak Belediye Başkanlarına gittiniz gördünüz. Bu başkanlar kendi gelirlerini kendileri yaratıyorlar. Aylık 200 milyon 300 milyon güneş enerji geliri müthiş bakın. Buharkent OSB jeotermal ile şehrin ısıtılması ve soğutulması hem Kuyucak hem Buharkent biz yerel belediyelerin kendi ayakları üstünde durmaları için destek oluyoruz. AK BELEDİYECİLİK ne kadar başarılı gelsin görsünler kendilerine teşekkür ediyorum.

Buharkent OSB’ye sanayicilerin gelmesinde katkınız oldu mu?

Bu konuda Buharkent Belediye Başkanımızın katkıları büyük. Bizler ona destek oluyoruz. Mehmet Bey’i kutluyorum. İlimizde 7 OSB var, son 2 yılda çok önem kazandı. AK Partili Belediye Başkanlarımız yatırımcı dostu olmaları, benim reel sektörden bankacılıktan gelmem bu yatırımcıların buraya gelmesini teşvik ediyorum. Çine OSB’de 2 yıl önce 2 b,n 300 dönümde yer kalmalı 800 dönümde gelişme yeri açıyoruz. Bien Seramik İstanbul’a gidecekti ikna ettim Çine’ye geliyor. 1500 kişiye iş sağlayacak. Çine OSB’de 10 bin kişi çalışacak. Çanakkale köprüsü ve yollar Denizli-Aydın otoyolu da bitince Aydın Yeni Yaşam alanı olacak. Bu vadide önümüzdeki yıllarda inanılmaz talep akacak.

 Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiden Aydın’ı 2040’lara mevzi imar planları ile hazırlaması gerekir. Tanıtımı yurt içi ve dışı yapılması gerekir. Birlikte beraber çözelim diyoruz.

  Aydın ili için 2020 yılında yaptığımız işleri sayarsak

  • Aydın Denizli oto yolu ihale edildi. 2 senede bitecek.
  • Aydın Şehir Hastanesi 950 yataklı ihale edildi 2 senede bitecek.
  • Aydın Söke-Davutlar-Kuşadası içme suyu temini için SARIÇAY BARAJI 15 yıldır Büyükşehir yapacaktı yapamadı 500 MİLYON TL BİZİM İKTİDARIMIZ yapıyor. 30 yılda faizsiz Aydın Büyükşehir Belediyesi topladığı su paralarından ödeyecek. İKİZDERE BARAJI’nı da devlet yaptı peki devlet bu barajları yapmasaydı ne olacaktı. Aydın ili susuz kalacaktı. AK parti iktidarı halkını düşünüyor 500 milyonun faizi sadece 50 milyondur. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SONDAJ KUYUSU AÇARAK BU SORUNU ÇÖZEMEDİĞİ ORTADA.
  • Aydın ilinin Buharkent’ten itibaren Kuyucak Nazilli, Köşk, Sultanhisar Merkez Doğu arıtma Germencik, Koçarlı, İncirliova arıtmalarının DSİ tarafından yapılmasını sağlıyoruz. Yıllardan beri ADÜ bahane ederek çeşitli bahanelerle bu arıtmalar Büyükşehir tarafından yapılmadı. Çünkü bunların yapılması tahmini 600 Milyon TL kimseyi suçlamıyorum ama Aydın Büyükşehir’in bunları yapacak finansmanı ve ekibi yok. Vizyonu da yok.

Ama AK Parti iktidarı ayırım yapmadan bunları yapıyor. Çünkü Aydın halkı bizim göz bebeğimiz.

  • Aydın Adliye sarayını 2020 yılında ihale ediyoruz.
  • Aynı şekilde cezaevi projesini de ihale ediyoruz.
  • 2000 dönümde Çine, Kadıköy sera ihtisas organize sanayi bölgesi, Didim Balıkçılık Organize sanayi bölgesini Bozdoğan Mermer ve Madencilik OSB yapıyoruz. Ancak 2040 yılına dönük cazibe merkezi olacak olan Aydın ilinin gelecek en az 1 milyonluk nüfus için TOKi ve şehir plancıları ile master PROJELERİ GELİŞTİRMESİ GEREKİR. Yatırımcıları buraya çekecek tanıtım çalışmalarını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapması gerekir.
  • Volkswagen’in Aydın ilinde yatırım yapmasını yürekten istedim. Aydın ilinde 7 tane organize sanayi yapılmasını milyar dolarlık yatırımları buraya gelmesinde yardımcı olan AK Parti Milletvekilleri ve ben bu yatırıma nasıl karşı çıkarım. Bunu kim söylüyorsa RED ederim.
  • Aydın –İzmir çift hat demiryolu ve Selçuk tüneli demiryolu hızlı tren hattı projeleri bitti ihaleye çıkıyoruz
  • Çine Demiryolu projesi yapılıyor en büyük hayalim Çine demiryolunun Aydın iline bağlanması inşallah bunu da yapacağız.
  • Aydın hava ulaşımı ve meydanı ile birtakım zorluklarımız var onu aşacağız.
  • Jeotermali mutlaka toprakla buluşturacağız zararları varsa önleyeceğiz. Jeotermal ile Kadıköy İhtisas OSB’de kapalı serayı müteşebbis heyetini kurduk bu uygulama ile Germencik- Buharkent arası Türkiye’nin gıda anbarı yapacağız. Jeotermal bizim milli enerjimizdir. EFELER, GERMENCIK, İNCİRLİOVA, DİDİM, KUŞADASI, BUHARKENT jeotermal ile ısıtıp soğutacağız gerekirse Büyükşehir yasasında düzenleme yaparak bu enerji ile ısınıp soğutulması yetkisi ilçe belediyelerin yetkisine bırakacağız. Çünkü elimizdeki JEOTERMAL çok önemli enerji Denizli, Afyon, Kütahya halkları bunları kullanıyor.

SULTANHİSAR jeotermal sahasını maalesef halkın kullanımına Aydın Büyükşehir sağlayamadı. İsterlerse biz bu konuda yardımcı olalım. Bu kuyuları faaliyete geçirerek niye Sultanhisar soğutup ısıtılmıyor. Anlamıyorum.

  • Gelirlerinin %40’ını Büyükşehre veren ilçelerin bu çarpık yapılanmayı da AK İktidarında Sayın Reisicumhurumuzun müsaadeleriyle yapacağımız yasa ile düzelteceğiz.

Şu anda CHP’li ve İYİ Partili belediye başkanları bana ve arkadaşlarıma gelerek şikayetlerini belirtiyor.

  • TOKİ ile kentsel dönüşüm ILICABAŞI projesi yapacağız

Kuşadası, Didim, Kentsel dönüşüm projelerini yapabiliriz Özlem Hanım ile bunları mutlaka konuşacağız.

  • Aydın ilinin trafik, otopark ve diğer konularında Sayın Özlem Çerçioğlu ile çalışmaya hazırız. Kazanan Aydın olsun” diyor Sayın Mustafa Savaş.

 

BUHARKENT BELEDİYE BAŞKANINDAN SN. ÖZLEM HN İLE İLGİLİ ALDIGIM MESAJ

Değerli okuyucularım geçen hafta yazdığım yazıda Buharkent Belediye Başkanı ile görüşemediğini ifade eden Değerli Başkan, Sayın Özlem Hanım ile aşağıdaki görüşmeyi yapmış. Mesajını da aynen paylaşıyorum.

“Sayın Ahmet GÖZEN,

Randevu talebimiz üzerine 23.09.2020 Çarşamba günü makamında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile görüşme yaptık.

Bu görüşmede,

Öncelikle, Buharkent te ihtiyaç ve yoğun talep üzerine çatıların yüksek yapılması hususunda Büyükşehir Meclisinde gerekli düzenleme yapılması talebimizi görüştük.

bilindiği üzere Buharkent tarımsal faaliyetle geçimini sağlayan vatandaşların yoğun olduğu kırsal bir alan. Aynı zamanda Aydın sıcak iklime sahip bir bölge. Tarımsal ürünlerin kurutulması ve sıcaklarda kullanışlı olması nedeniyle vatandaşların yüksek çatı yapma talepleri yoğun olarak gelmektedir. şu an imar mevzuatında yüksek çatı yasak olmakla birlikte Büyükşehir Meclislerinde değiştirilemeyecek, düzenleme yapılamayacak hükümlerden değil. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesince hazırlanmakta olan İmar Yönetmeliğinde, Buharkent niteliğindeki ilçelerin tamamı için geçerli "yüksek çatı" uygulama düzenlemesi yapılmasını talep ettik.

Sayın Özlem Çerçioğlu, bu talebimizi uygun buldu, ihtiyaç olduğunu kabul etti. bununla ilgili standart getirilebileceğini ve düzenleme yapılabileceğini belirtip, Genel Sekretere bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatı verdi.

Bir diğer konu ise, ilçe merkezimizde bulunan mezarlığın dolduğunu ve mezarlığın güneyinde yer alan iki parselin kamulaştırılarak mezarlık yapılmasını talep ettik. Bu talebimiz 2017 yıllarına dayanan bir talepti. Bilindiği üzere mezarlık tesisi Büyükşehir Belediyelerine aittir.

Sayın Özlem Çerçioğlu önerdiğimiz parsellerin kamulaştırılması için parsellerin durumlarının incelenmesi ve parsel sahipleriyle görüşülmesi hususunda Sayın Genel Sekreter Ertuğrul Yamen e talimat verdi.

Bunların dışında, Buharkent te hafriyat atık alanı bulunmadığı en yakın yerin Karacasu da bir yer olarak belirlendiğini, Buharkent te hafriyat atık alanı tespit edilmemesi nedeniyle vatandaşların inşaat hafriyatlarını buldukları yerlere döktüğünü ve çevre kirliliği oluştuğunu belirtip, Buharket te de hafriyat atık alanı belirlenmesini talep ettik.

Bu konuda belirii bir yerle ilgili değerlendirme yaptık, Buharkent Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte hareket etme kararı aldık.

Ayrıca pazaryeri ve otopark projemiz üzerine görüşme yaptık, pazaryerinin altına yapılacak otoparkın bu konuda görevli olan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılabileceği hususunu değerlendirdik ve detaylarını daha sonra görüşme yapma kararı aldık.

Belirtilenler dışında başka bir konu gündeme gelmemiştir.

Öncelikle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na bu görüşme ve yaklaşımı için teşekkür ediyoruz. Biz uyumlu çalışmadan yanayız. Sorunların aşılmasında ve hizmet üretiminde iş birliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Mehmet EROL

Buharkent Belediye Başkanı”

Özlem Hanıma serzenişte bulunan Buharkent Belediye Başkanımız zarif bir şekilde de teşekkür ediyor.

Kendisine sordum “JEOTERMAL İLE ISITMA SOĞUTMA GÜNDEME GELMEDİ Mİ” diye. “Ahmet Ağabey gelmedi inşallah Sayın Başkan ile bu diyalogumuzun devamı sonucunda bu konuda hal olacaktır. Özlem Hanımı çok samimi buldum” dedi.