CHP KURULTAYI

Değerli okuyucularım CHP kurultayını dikkatle takip ettim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar manifestosu iktidara gelmek için iyi bir tespit. Daha şimdiden Sayın Ali Babacan ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nun partilerine destek vereceğini iktidar yürüyüşünde onlarla olacağını ifade etmesi partililer tarafından doğru karşılanmadığını görüyorum.

Geçmişte Sn. Ekmelettin İhsanoğlu’nun sağ düşünceden gelerek CHP içinden Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi sanki CHP içinde isim yokmuş düşüncesi son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sn. Muharrem İnce’yi aday göstererek bir nebze silindi.

Ancak,

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar yürüyüşünde daha şimdiden biz %51 alamayız, işte bu yüzden sol parti olarak sağ partiler Sn. Meral Akşener, Sn. Ali Babacan, Sn. Ahmet Davutoğlu ile yerel seçimlerde olduğu gibi iktidar yürüyüşünde de beraber olacağız fikri, kamuoyu ve taraftarları tarafından pek tasvip edilmiyor.

Hele sol düşüncede olan CHP’liler arasında “Peki kardeşim Sayın Erdoğan’ın yanında geçmişte bulunan bu kişileri biz mi aklıyoruz?” türünden homurtular yükselmekte.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının Kemal Beyin etrafındaki kemikleşmiş kadroların tasfiye edilmesi fikri parti içinde soğuk duş etkisi yaratmıştır.

 

KURULTAYIN DİVAN BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

Sayın Özlem Çerçioğlu, CHP Kurultayının Divan Başkanı olarak fevkalade yönetim gösterdi. Aydınlıların gururlanmasına sebep oldu.

CHP içinde bir sürü dişli insan varken Sayın Özlem Çerçioğlu ‘un Sayın Kemal Kılıçtaroğlu tarafından aday gösterilmesi muhteşem bir olaydır.

Daha şimdiden önümüzdeki yerel seçimlerde Sayın Özlem Çerçioğlu’nun makamına göz dikenlere kapak olsun. Bence sakın böyle bir şeye heveslenmeyin.

KUŞADASI KÜLLERİNDEN SANAT ŞEHRİ OLARAK SN. ÖMER GÜNEL İLE YENİDEN DOĞUYOR

Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV)

Değerli okuyucularım dünyada şehirler meydanları ile anılırlar. Özellikle Venedik’teki San Marco meydanı, Paris’teki meydanlar Avrupa’nın bir sürü meydanı sanatsal meydanlardır. Buralarda hamburgercileri, lüzumsuz objeleri göremezsiniz.

Eskişehir buna çok uygun bir çalışma yapmıştır.

Sayın Kuşadası Belediye Başkanı takım oyununu çok seven, etrafında topladığı tüm takım arkadaşları ve başkan yardımcıları adeta futbol takımının oyuncuları gibi her biri dalında uzman isimler. Sayın Ömer Günel’e devamlı proje, fikir, bilgi sunuyorlar. Buna Sayın Özlem Çerçioğlu’nun destekleri eklenince KUŞADASI KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR.

İşte bu takım oyuncularından,

KUSAV Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV),

Başkanı Sayın Levent Köylü ile Kuşadası üzerine yaptığım söyleşiyi sizlere sunmak istiyorum…

KUŞADASI’NIN DEĞİŞİMİNE ŞAHİT OLMAK

Bayramdan önce Kuşadası’nda bu dostla, Kent Estetik Kurul üyesi aynı zamanda Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Kurucu Başkanı ve Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KUFSAD) Başkanı sevgili  Levent Köylü ile KUSAV binasında buluştuk.

  

Kendisinden kentte son dönemde yapılan işler, kültür ve sanat faaliyetleri konusunda bilgi aldım.

KUSAV merkezi çarşının içinde mezbelelik haldeyken Sayın Ömer Günel’in katkıları ve Sayın Levent Köylü’nün projesi ile ayağa kalkmış. Mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer.

Sayın Levent Köylü ile siz okuyucularımı tanıştırmak isterim…

Kendisi Ankara’da ODTÜ’de iç mimar olarak okuduktan sonra ABD iç mekan tasarımı ve dekorasyonu eğitimini almış .

2005 yılından beri Küşadası’nda halen kendi ofisinde iç mimarlık görevini yapıyor. Sayın Ömer Günel’in çok yakın dostu ve arkadaşı.

“Biz Ömer kardeşimle, eğer Kuşadası belediye başkanı olursa ne yapacağımızı, kendisiyle 15 yıldır projelendiriyoruz” deyince çok şaşırdım.

 

Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel’in kente yeni bir etkinlik meydanı kazandırma talimatıyla başlatılan Kuşadası’nın yeni cazibe merkezi olacak Balıkçılar Meydanına gittik.

Uzun yıllardır bildiğim bu alanın çok kısa sürede bitirilmiş  yeni halini görünce gözlerime inanamadım.

Projenin sahibini de bulmuşken  detayları ve diğer yapılan işler hakkından bilgileri kendisinden dinleme fırsatım oldu. 

Levent Köylü, anlattı ben dinledim.

Balıkçılar meydanında yaklaşık 3000 m2’lik bir alanda hem alt yapı düzenlemesi yapıldı, hem de uzun yıllardır hiç el sürülmemiş bina cepheleri yenilendi. Tüm dükkan ve restoranların tabelaları, tenteleri ve aydınlatmaları tek tip projemize uygun şekilde yenilendi.

Projeye başladığımızda bir tane dahi ağacın olmadığı meydana dev saksılarda onlarca zeytin ve dut ağaçları yerleştirdik.

Modern bir kentin olmazsa olmazlarından olan heykelleri de eksik etmedik. Belediye Başkanımızın arzusuyla dünyaca ünlü Paris’te bir meydanda heykelleri bulunan tek Türk heykeltıraş olan Sayın Cem Sağbil’e davet yoluyla kentin ilk bronz heykelleri yaptırdık, dedi.

   

  

 Bu bronz heykelı içinde balıklar kediler karşısına tabure konmuş şu kız çocuğunu resmine bakın balıkçılar meydanındaki bu objenin başında bu kız çocuğu gibi herkes resim çektiriyor.

Meydanı gezdiğimizde, restoran sahipleri ve balık halinde konuştuğum balıkçı esnafının bu durumdan çok mutlu olduklarını gördüm.

Balıkçı esnafla konuştum. Yıllardır pislik içindeydik deyip Sayın Ömer Günel’e minnet duyuyorlar.

Levent Köylü, bana son 10 ay içinde kentte yapılan yenilikleri gezdirdi.

Önemli bir seramik sanatçısına tasarlatılan kentin Kuştur tarafından girişindeki Kuşadası yazısını,

   Kuşadası girişinde bu yazı sizi karşılıyor.

  • Kent trafiğini sakinleştirme projesi kapsamında başlatılan trafikte tek yön uygulaması. 

Bununla birlikte oluşan yeni yüzlerce metrekare peyzaj alanlarını, yaklaşık otuz yıldır el sürülmemiş Türkmen Mahallesi’nin tüm alt ve üst yapı yenilemelerini ve

  • Kentte devam eden sıcak asfalt çalışmalarını,
  • Yenilenen ve sıfırdan yapılan parkları,
  • Taşıt trafiğine kapatılarak yaya bölgesine çevrilen Kemal Arıkan Caddesini, 
  • Yavansu Mevkiinde yapılan alt yapı ve parke taşı uygulamalarını yerinde görme şansım oldu.

Sn. KUSAV Başkan Levent Köylü, tüm bu çalışmaların Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi ekiplerinin tek yürek halinde, sokağa çıkma yasağı sürecinde dahi hiç durmadan, 24 saat çalışmalarıyla gerçekleştiğini ve heyecanla Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından başlanacak sahil yenileme projesini beklediklerini söyledi.

Sevgili kardeşim Levent Köyü ile kahvelerimizi kendisinin de kurucu başkanı olduğu KUSAV tarafından kiralanıp restore edilen 90 yıllık tarihi bir Kuşadası evindeki ofisinde içtik.

Benim için de çok önemli olan kültür ve sanat faaliyetleri ile ilgili çalışmaları kendisinden burada dinleme fırsatım oldu.

   

Levent Köylü sözlerine, dünyada turizmin artık deneyimleme turizmi denilen bir şekle evirildiğini söyleyerek başladı.

Gezginlerin artık tatilleri için deniz ve güneşten çok gastronomi, sağlık, kültür ve sanat  faaliyetleri gibi müzik festivalleri gibi etkinlikleri izleye bilecekleri hatta katılımcı olabilecekleri yerleri seçtiklerini vurguladı. Vakfın kentin tanıtımına katkı koymak için özellikle sanat ve kültür alanlarında çalışmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

   Halen Kuşadası Belediyesi ile birlikte devam eden projelerinin olduğunu bunlardan

  • Yeni modern bir sanat galerisinin inşaatının devam ettiğini,
  • Sonradan müzeye dönüşecek olan kentin görsel hafızasının arşivlenmesi çalışmalarının başlatıldığını,
  • Kuşadası Photo adında bir uluslararası fotoğraf festivalinin tüm ön hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.
  • Bunların yanında yine Kuşadası Belediyesi ile bir heykel sempozyumunun hazırlıklarının tamamlandığını,
  • Ümit vaat eden gençleri desteklemek amaçlı ‘Genç Sanat Dinletileri’ adlı bir etkinliği de başlattıklarını vurguladı.
  • Kuşadası Caz Günleri benzeri etkinliklerin de çalışmalarının sürdüğünü anlatırken ki gözlerindeki ışık beni de heyecanlandırdı.

Sn Levent Köylü, onu yetiştiren ülkeye borcunu ödemek için hiçbir maddi manevi menfaat beklemeden var gücüyle çalışıyor.

Bayram öncesinde Kuşadası’nda görme fırsatı bulduğum modern bir turizm kenti olma yolundaki çalışmalar beni ileriye dönük ümitlendirdi ve mutlu etti.

Teşekkürler Özlem Çerçioğlu, teşekkürler Ömer Günel.

KUŞADASI’NIN DEĞİŞİMİNE ŞAHİT OLMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ.

BAŞARILAR DİLİYORUM BU GÜZEL İNSANLARA.

  

TÜM OKUYUCULARIMA İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM.