CHP’nin yeni sloganı olan ‘Başın düşerse dara, CHP’yi ara’ sloganının daha önce MHP’li Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. 2009 yerel seçimlerindeki sloganı olan ‘Başın düşerse dara, sabır İsmail’i ara’ sloganını, kadınlara dağıtılan bulaşık önlüğünde, kartvizitinde, buzdolaplarının üzerine yapıştırılan süs eşyalarında ve seçim müziğinde kullanan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüboğlu’nun sloganın kendisine ait olduğu açıklamasına tepki gösterdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Yarımca, 3 yıl önce yerel seçimlerde dağıttığı üzerinde ‘Başın düşerse dara, sabır İsmail’i ara’ yazılı bulaşık önlüğünü giydi. Sloganı kullandığı materyalleri basın mensuplarına dağıtan İsmail Yarımca, seçim meydanlarında çalınan ve içinde sloganın da yer aldığı seçim müziğini dinletti. 28 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu belirten İsmail Yarımca, şöyle konuştu: “Başın düşerse dara, sabır İsmail’i ara’ sloganını 2009 yerel seçimlerinde ben kullandım. Bu sloganı her tarafa yazdırdım. CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin ile bir ödül töreninde ödül aldık. Kendisiyle tanıştım ve kartvizitimi verdim. Kartvizitimde bu slogan yazılıdır ve hâla o kartviziti kullanıyorum. Sanıyorum bu slogan hoşlarına gitti kullanmaya başladılar.”

Bu sloganın eski ANAP milletvekili merhum Mustafa Taşar’a ait olduğunu söyleyen İsmail Yarımca, şunları söyledi: “Yıllar sonra ben kullandım. Ama AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüboğlu’nun, sloganın kendilerinden çalındığını söyleyip hukuki yollara başvuracağını söylemesini anlamış değilim. Bu doğru değil. Bu sloganın sahibi rahmetli eski milletvekili Mustafa Taşar’dır. Üç yıl önceki yerel seçimlerde ikinci kez biz kullandık. Herkes bu sloganı kullanabilir ama önemli olan layıkıyla kullanmaktır.”