Volkswagen'in bünyesinde yer alan ve gün geçtikçe yükselişini sürdürmeyi başaran Çek Cumhuriyet'i kökenli otomobil üreticisi Skoda, geçtiğimiz aylarda tanıtımını gerçekleştirdiği ve Volkswagen Golf ‘e rakip olması beklenen Skoda Scala'nın yakın bir tarihte yollarda olacağını açıkladı. Fakat firmanın performansıyla dikkat çekmesini istediği asıl modelinin Skoda Scala vRS isimli bir model olduğu ve bu model üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği elde edilen duyumlar arasında.

Skoda Scala vRS performansıyla dikkat çekebilir!

Bugüne kadar, müşterilerine sunduğu birçok farklı model ile otomobil dünyasında büyük değişiklikler yakalayarak Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden biri haline gelen Skoda, Çek Cumhuriyet'inde bulunan Mladá Boleslav fabrikasında seri üretimine başladığı, Rapid modelinin yerini alacak olan Skoda Scala isimli kompakt hatchback modelinin tanıtımını gerçekleştirmesi ile büyük ilgi toplamıştı. Bu ilginin azalmasını istemeyen firma, Octavia vRS ve Kodiaq vRS modellerine ek olarak yüksek performanslı bir "hot hatch" modeli olabilecek Skoda Scala vRS modelinin de yakın bir gelecekte tanıtımını yapması bekleniyor.

Son zamanlarda piyasaya sunulan hibrit araçlar emisyon değerleri ve sergiledikleri yüksek performanslar ile büyük ilgi topluyor. Elde edilen duyumlara göre, Skoda Scala vRS modelinin de hibrit bir yapıya sahip olabileceği ve elektrik desteği sayesinde dört silindire sahip 1.5 litre turbo benzinli motorunun 240 beygir güç üretebileceği söyleniyor.

Skoda Scala'nın motor seçenekleri neler?

Skoda Scala'nın tercih edilebilecek modelleri arasında ilk olarak 95 ve 115 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik motoru ile giriş seviyesindeki modeli yer alırken, 1,5 litrelik motor ile sunulan model 150 beygir güç üretebiliyor. Tercihini Dizel motordan yana kullanmak isteyen kullanıcılara ise Skoda, 1,6 litrelik 250 Nm tork ve 115 beygir güç üretebilen TDI motora sahip modelini sunuyor. Bu motor seçeneklerinden farklı olarak yakın bir gelecekte, benzin ve motorinden farklı olarak sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışabilen 1.0 litrelik motora sahip modelinde piyasaya sunulması beklenmekte.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU