Skibbe, Eskişehirspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, uzun bir hazırlık dönemi gerçekleştirdiklerini, büyük sakatlıklar olmadan yeni sezona başlayacaklarını kaydetti.
 
Antrenmanlarda futbolcuların performanslarının iyi olduğunu ifade eden Skibbe, ''Hazırlık maçlarında dalgalı bir performans sergiledik. Bu maçlar eksikliklerimizi görmemizi sağladı. 
 
Yeni transferleri daha iyi görebilme imkanı bulduk. Özellikle Dede, tecrübeli olduğu için takıma uyum sağladı. İnşallah yeni gelen oyuncularımız ilerleyen zamanlarda takıma uyum sağlayarak daha faydalı olacaktır'' dedi.
 
Skibbe, Beşiktaş maçında güzel bir başlangıç yapmak için son günleri iyi değerlendireceklerini dile getirerek, bu maçta oynayacak futbolcuların büyük oranda belli olduğunu bildirdi.
 
-''EN BÜYÜK SİLAHLARI OFANSİF OYUN''
 
Skibbe, 2008-2009 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırırken Beşiktaş maçını kazandıklarını anımsatarak, Beşiktaş takımında o günden bu yana özellikle ofansif anlamda büyük değişiklik yapıldığını kaydetti.
 
Beşiktaş'ta, maçın kaderini değiştirecek ''Quaresma ve Almeida'' gibi oyuncuların olduğunu ifade eden Skibbe, şöyle konuştu:
 
''Beşiktaş'ın UEFA maçlarını izledik. Avrupa kupalarına girebilmek için Beşiktaş'ın en iyi performansını sergilemesi gerekiyordu. Dolayısıyla özellikle takımın karakterini iyi görebilme imkanı bulduk. Ancak, kendi sahalarında yüksek bir skorla yenmelerine karşın deplasmanda sıkıntı yaşadılar. 
 
En büyük silahları olan ofansif oyunu etkili biçimde önlememiz gerektiğinin bilincindeyiz. Kendi sahamızda dolu tribünler önüne çıkacağız. Bu konuda taraftara büyük iş düşüyor. Bize en iyi şekilde destek olmaları gerekiyor. Beşiktaş maçını kazanıp yeni sezona galibiyetle başlamak istiyoruz.''