Almanya'da oynanacak olan Süper Kupa maçında karşılaşacak olan G.Saray ile Kayserispor'un teknik direktörleri maç öncesi iddiaları mesajlar verdiler.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TFF Süper Kupa finali öncesi, Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, kaptan Hasan Şaş ve Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile kaptan Aydın Tosçalı, Duisburg MSV Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Sarı-kırmızılı teknik adam, yarınki maçın her iki takım için de önem taşıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Lig çok yakında başlayacak. Bu maç lige hazır olduğumuzu gösterecek. Ligin de ilk maçı olacak. İki takım da kupayı almak isteyecektir. Seyirciler de geçen yıl iki kulvarda şampiyon olan takımı izleyecek. İki tane sakat oyuncumuz var. Doğal olarak kadro değişiklikleri olacak. Kewell bizimle üç defa çalıştı. 90 dakika oynayacak durumda değil. Ama dönüşünden memnunuz.''

-TAKIM KAPTANI HASAN ŞAŞ-

Galatasaray Takım Kaptanı Hasan Şaş ise böyle maçları oynamanın bir futbolcu için çok önemli olduğuna işaret ederek, ''Almanya'daki seyirci ve stat atmosferi Türkiye'den çok daha iyi. Maç bizim açımızdan çok önemli'' dedi.

Steau Bükreş karşısında iyi oynayamadıklarını, bu karşılaşmada hem iyi futbol oynamak hem de kupayı kazanmak istediklerini dile getiren Şaş, şöyle konuştu:

''Biz daha güçlü bir takımız. İyi konsantre olup kazanmak istiyoruz. Bu sezon hazırlığımız zor geçti. Milli takımdan oyuncular geç geldi. Sakat oyuncu sayısı fazlaydı. 10 kez bir arada antrenman yapma fırsatı bulduk. Bu yüzden iyi hazırlanamadık. Son 6 haftanın konsantresi çok daha farklıydı. Çünkü oyuncular çok fazla sorumluluk alıyordu. Haftalar geçtikçe yine aynı sorumlulukları alacaktır oyuncu arkadaşlarım.''

Şaş, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile bir dönem oda arkadaşlığı yaptıklarını belirterek, '' Tolunay hoca çok düzgün bir insandır. Türk futbolunun böyle insanlara ihtiyacı var. Onun başarılı bir hoca olacağını o günden biliyordum. Belki ileride birlikte çalışabiliriz'' dedi.

-KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KAFKAS-

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise yarın ki maçın kendileri için prestiji açısından önemli olduğunu vurgulayarak, ''İddialıyız. Kupayı kazanmak için buraya geldik. İyi hazırlandık. Kayseri'ye bir ilki daha yaşatmak istiyoruz. Bu da bizim için sezonun ilk kupası olacak. Lig öncesi durumumuzu tartacağız. Lige de iyi bir başlangıç yapacağız'' diye konuştu.

Hasan Şaş'ın Türk futboluna damga vurmuş bir oyuncu olduğunu ifade eden Kafkas, şunları kaydetti:

''1998 yılında birlikte oynadık. Çok önemli şeylere imza attı. Bundan sonra da atacak. İnşallah onu yine sahalarda görürüz. Kariyerimin ikinci yılında böyle bir kupa maçı oynamak önemli. Türk futboluna çok şeyler vereceğime inanıyorum. Kayseri üç yıldır bir çıkış içinde. Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edeceğiz.

Anadolu'da elde ettiğiniz başarılarla ekonominiz büyümüyor, başarılar elde etmeniz gerekiyor. Bu yüzden kupaya önem veriyoruz.''

Kayserispor Takım Kaptanı Aydın Toşçalı ise ''Bizim gibi futbolcular için böyle maçlar bir iki kez gelir. Yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Umarım kazanan taraf biriz oluruz'' dedi.