Depremzedeler için yapılan evlere ilin önde gelen bürokratlarının yerleştirilmesine yönelik Kocaeli"nde yapılan protestolar bir başka skandalı ortaya çıkardı.

Depremzedeler için yapılan ancak Kocaeli'nin ileri gelen bürokratlarının yerleştirildiği konutlarla ilgili protestoları gündeme getiren “Utan Utan size ev mi yok” haberi dünün en çok okunan haber oldu ve yorum yağmuruna tutuldu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA

Depremzedeler dün bir vali yardımcısının taşınmasına yönelik protestolar sırasında lojmanlarda kalan diğer bürokratları da hedef aldı. Bu sırada olay yerinden tesadüfen geçen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, depremzedelerin “Utan utan size ev mi yok" tepkileriyle karşılaştı. Dün sayfalarımıza yansıyan olayın altında başka bir skandal çıktı.

Protesto fotoğraflarında İspirli'yi gören bazı kaynaklar, Milli Eğitim Müdürü'nün İstanbul'da başka bir lojmanı haksız yere yıllardır kullandığını ihbar etti.

İddiaya göre İspirli, Kocaeli"ndeki deprem konutlarında oturduğu lojman dışında, 2006"dan bu yana görev yapmadığı İstanbul Şişli"deki bir ilköğretim okulunun bahçesindeki lojmanı da kullanıyor.

İspirli"nin İstanbul Şişli"deki lojmanı boşaltmadığı, hakkında bakanlığa birden fazla şikâyet dilekçesi yazılmasına rağmen, İspirli"nin lojmanı boşaltmadığı da öne sürüldü.

Oysa “Kamu Konutları Yönetmeliği”ne göre konutlarda oturma süresi oldukça açık. Madde 20"de “Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir” deniliyor.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü İspirli"nin İstanbul"daki görevi 2006 yılında son buldu. Yani İspirli, 2006 yılında ayrıldığı görevin ardından en geç üç ay içinde boşaltması gereken lojmanda yönetmeliği çiğneyerek hala oturuyor.

İSPİRLİ İZNE AYRILDI

Kocaeli"nde evlerinden çıkarılan depremzedelerin dün yaptıkları protestoya hedef olan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli"den lojman skandalı ile ilgili bilgi alınamadı.

Çalışma arkadaşları İspirli"nin iki gün izine çıktığını söylerken, İspirli"ye cep telefonundan da ulaşılamadı.

İstanbul"da birden fazla görevde bulunan İspirli, 2003 yılında İstanbul Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"ne, 2006 yılında bu görevden Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne ardından da 2008 yılında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne atandı.

KONUTLARIN PARASI SADDAM"DAN

Marmara Depremi"nde ailelerini, çocuklarını ve yakınlarını kaybeden yüzlerce depremzede, Irak"ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin"in Marmara Depremi"nin ardından 10 milyon dolarlık hibesiyle yapılan deprem konutlarına yerleştirilmişti.

Ancak deprem mağduru yüzlerce aile 5 senenin sonunda "Burada oturma süreniz doldu" denilerek evlerinden çıkartılmış, boşalan binalara vali yardımcıları, Emniyet Müdürlüğü ile kamu kuruluşları yöneticileri yerleştirilmişti. / DHA