İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gazeteci Nuh Yılmaz’ın kızı Z.’nin İstanbul Lisesi’ne sınavsız ve puansız alınması ile ilgili inanılmaz bir savunmada bulundu. Savunmada, Almanca eğitim veren İstanbul Lisesi ile Z’nin ABD’de mezun olduğu İngilizce eğitimli okulu aynı tutuldu.

İstanbul Lisesi’nde 180 kişilik kontenjanın dolmasına rağmen, SETA Washington eski koordinatörü Nuh Yılmaz’ın kızı Z. için “Sınavsız ve puansız kayıt yapın” talimatını veren Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili tartışma büyüyor.

Vatan gazetesinden Kenan Butakın'ın haberine göre; Kaydın hukuksuz olduğunu belirten iki velinin, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın ardından, MEB’in Z.’nin kaydını yapmasından 6 gün sonra yurtdışından gelen öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı’na alınması şartını getirdiği ortaya çıkmıştı. Davada kararın önümüzdeki günlerde çıkması beklenirken, Z.’nin hukuksuz bir şekilde İstanbul Lisesi’ne kaydedildiğini belirten davalıların avukatı Ömer Yasa, MEB’in yeni bir skandalını daha ortaya çıkardı.

Vali imzaladı

Avukat Ömer Yasa, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne Z.’nin kaydı ile ilgili verdiği savunmada, lisenin Almanca olan eğitim dilini unuttuğunu belirtti. Yasa, “Bu öğrenci ABD’de Lanier Middle School’un 8. sınıfını bitirip Türkiye’ye geliyor. Okuduğu okul İngilizce eğitim veriyor. Ancak, açtığımız davanın hemen ardından İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde yürümekte olan dava ile ilgiKenan BUTAKIN / VATANli istenen bir savunmada skandal bir hata var. İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin imzalı Milli Eğitim’in hazırladığı savunmada, Talim Terbiye Kurulu’nun Aralık 1999 tarihli 2507 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Anadolu Liseleri Yönetmeliği dayanak alınıyor. Milli Eğitim, kaydın yasal olduğunu ,’Denkliği tanınan ve aynı yabancı dille öğretim yapan ilk ve ortaöğretim kurumları seviyesindeki okullara iki ders yılı devam etmiş ve ara vermemiş olmaları’ ifadesi ile destekliyor” dedi.

‘Görevi kötüye kullandı’

Yasa, şunları söyledi: “Ancak, MEB’in gözden kaçırdığı bir nokta var. İstanbul Lisesi Almanca eğitim veren bir lisedir. MEB böyle bir hatayı nasıl yapar? Vali yardımcısının imzası var bu belgede. Bunun adı görevi kötüye kullanmaktır.”