İstanbul Ataşehir'de işadamı Ali Ağaoğlu'na özel helikopter pisti yaptığı iddia edilen Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada belediyede inceleme yapmak için görevlendirilen Başmüfettiş Atilla Şahin ile halay çekip şarkı söylerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Ataşehir Belediyesi'ndeki skandal fotoğrafın hikâyesi, 2011'de, 16 belediyemeclisi üyesinin savcılığa yaptığı suç duyurusuyla başladı. Halen görevde olan belediyemeclisi üyelerinden aralarında DenetimKomisyonu Başkanı Ahmet Kahraman'ın da bulunduğu isimler, yaptıkları denetimlerde usülsüz işlemler olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye başvurdu. 16 üye, taleplerine yanıt alamayınca dosyayı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na sunarak, Başkan İlgezdi ve başkan yardımcıları ve bazı belediyemeclis üyeleriyle, belediyeyle iş yapan şirketlerin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

1 AY SORUŞTURDU

HT GAZETE Zülfikar Ali Aydın'ın haberine göre; Meclis üyeleri ayrıca dosyanın birer örneğini Sayıştay, Başbakanlık Teftiş Kurulu, İçişleri Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'ne de gönderdi. İçişleri Bakanlığımilyonlarca liralık yolsuzluk iddiasını araştırmak içinMülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin'i görevlendirdi. Başmüfettiş Atilla Şahin, Aralık 2011 ile Ocak 2012 tarihleri arasında yaklaşık 1 ay süreyle Ataşehir Belediyesi'nde denetimyaptı.

ŞARKI DA SÖYLEDİ

Başmüfettiş Şahin'in incelemelerinin ardından Malatya'dan hemşerisi olan Battal İlgezdi, Bostancı sahilindeki bir restoranda eğlence düzenledi. Bazı kamu görevlilerinin de davetli olduğu geceye Şahin de katıldı. Gecede istek üzerine sanatmüziğinden bir şarkı da seslendiren Başmüfettiş Atilla Şahin'e, İlgezdi'nin kayınbiraderi Hünkar Akkuş ise bağlamayla eşlik etti. Başkan İlgezdi, denetim komisyonunun, usulsüzlükleri incelemek üzere talep ettiği dosyaları vermemekle suçlanıyordu.

FARKLI KONUŞTULAR

Başmüfettiş Atilla Şahin: "Denetim rutindi. 180 sayfalık raporumu ocak ayında verdim. Üç belediye başkanı yardımcısı görevden alındı. Şimdi, teftişten 1.5 ay sonra katıldığım yemekteki fotoğrafları gazetecilere gönderiyorlar. Halamı ziyaret etmek için İstanbul'daydım. Yemeğe Malatyalı işadamları davet etti. Belediye başkanı da Malatyalı'ymış, o da gelmiş. Bunun ne mahzuru var? Bugün olsa yine oturur yemek yerim."

MÜFETTİŞ DAVET ETTİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: "Denetimden 15 gün sonra Başmüfettiş Atilla Şahin beni aradı. İçlerinde yüksek yargı mensuplarının olduğu kişilerle yemek yiyeceğini söyleyip davet etti. Ben de eşim ve çocuğumla kendilerini yemekte misafir ettim. Açık söylüyorum bu fotoğrafı çeken kişi AKP'li belediye meclis üyeleriyle işbirliği yapan başkan yardımcım. Onu da kovdum."