TRT Genel Müdürü Şahin, Viyana"da “TRT"nin düğünlerde para karşılığı çekim yaptığını biliyor musunuz?” sorusunu duyunca şok oldu. Ve skandal olayın doğru olduğunu öğrenince yasakladı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “TRT kameraları düğünlerde para karşılığında çekim yapıyorlar. Bundan haberiniz var mı?” sorusunu duyunca şok oldu. Viyana"ya gelen TRT Genel Müdürü Şahin, kendisini şaşırtan soruyu basın konferansında TRT"nin Avusturya Haberlerini yapan Adil Elmas"a sordu. TRT logolu büyük kameralarla dönem dönem bu tür çekimlerin yapıldığını itiraf eden Elmas, “Bunu sadece biz yapmıyoruz. Başka ajanslar da aynı şekilde çekim yapıyor ve çekimleri Düğün TV"de yayınlanıyor” dedi.

Skandal olaya çok sinirlenen Genel Müdür Şahin, bundan sonra bu tür özel çekimlerde hiç bir TRT mensubu ve kamerası çekim yapmayacak. Eğer özel bazı durumlardan ötürü çekim yapılması gerekiyorsa kamera üzerindeki TRT logoları ve mikrofonları kesinlikle kullanılmayacak. Bu tür davranışları yapan personel hakkında gerekli inceleme yapılacak “ dedi.

Bunun üzerine TRT Avusturya Sorumlusu Elmas, ” Dönem dönem yapılan bu çekimlerden para alıyoruz. Ancak bundan sonra bu konuya çok dikkat edeceğiz. Hiç bir özel çekimde TRT logosu kullanmayacağız. Daha dikkatli olmam gerekiyordu. Özür dilerim “ dedi.

TRT ile ORF işbirliği yapacak

Dün Viyana"da bulunan Avusturya Devlet Televizyonu (ORF) ile TRT arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre iki televizyon kendi aralarında ortak çalışmalara imza atacak. ORF, TRT"nin arşivlerinden ve haberlerinden de yayınlayacak. Ortak projeler geliştirilerek izleyicilere sunulacak. 8 milyon nufüslu Avusturya"da en büyük yabancı topluluğun başında Türkler geliyor.