İsrail'deki aşırı sağcı Birleşik Sağ Partisi milletvekili  Bezalel Smotrich, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit  olan Filistinli sayısını az buldu. 

Filistinlilere karşı yürüttüğü nefret söylemiyle önce çıkan Smotrich,  Twitter hesabından paylaştığı mesajında, İsrail ordusunun cumartesi ve pazar  günleri Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 700 Filistinlinin öldürülmesi  gerektiğini kaydetti.

Smotrich, "Gazze'deki çatışma 700 teröristin öldürülmesi (İsrail'e  atılan her roket için bir) ve Hamas'a büyük çaplı fiziksel hasar verilerek son  bulmalıydı. Böylece Hamas'ın kendisini toparlaması yıllarca alabilir ve bir daha  İsrail'e saldırmadan önce iyi düşünürdü." ifadelerini kullandı.

 İsrail Gazze'de 350 noktayı vurdu

Öte yandan İsrail ordusu Gazze'ye düzenlenen son saldırılarda Hamas'ın  askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'a ait 350 hedefin  vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada ayrıca Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına 690  roket attığı ifade edildi.

İsrail ordusunun Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek dün ve  önceki gün bölgeye düzenlediği saldırılarda ikisi hamile 3 kadın ile iki bebeğin  de aralarında bulunduğu 23 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı.

Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler  nedeniyle de biri Filistin asıllı 4 kişi ölmüştü.