Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrencilere 'gösterilere devam' çağrısında bulunan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'a sert tepki gösterdi. İnanç, "Tansel Çölaşan ve benzerleri öncelikle kendi çocuklarını piyasaya sürsünler. Sonra başka çocukların gelecekleri ile oynasınlar." dedi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Çölaşan'ın, ülkenin geleceği olan gençleri sokağa taşımaya çalıştığına dikkat çekti. Rektör şöyle konuştu: "İnsanların geleceğini bir çırpıda yok etmeye çalışan birini açıkçası muhatap almak istemezdim. Kullandığı üslup Türkiye'de son üç-dört yıldır üzerine gidilen, sorgulanan bir sürecin ispatını ortaya koyuyor. Öğrencilere 'Siz evli değilsiniz, çocuklarınız yok ve dolayısı ile kaybedecek bir şeyiniz yok. Çıkın sokaklara bağırın ve çağırın' diyen Çölaşan'a şöyle sormak gerekiyor; siz bir siyaset kurumunun temsilcisi iseniz o zaman çıkın siyaset yapın. Siz bir provokatör müsünüz? Öğrencileri bu şekilde sokağa dökmek bir provokatörlüktür. Türkiye'de uzun süreden beri Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmalar var. Bu soruşturmaları bu tür atılımlarla mı sekteye uğratmaya çalışıyorsunuz? Acaba siz de bu oluşumların bir parçası mısınız?"

Tansel Çölaşan ve onun gibi düşünenlerin Ergenekon gibi yapılanmaların parçası olduğu izlenimi verdiğini ifade eden Rektör İnanç, bütün öğrencilere her alanda kendi geleceklerini düşünmeleri için tavsiyelerde bulunduklarını anlattı. İnanç, "Biz öğrencilerimize, ailenizin size vermiş olduğu emekleri boşa çıkarmayın tavsiyesinde bulunuyoruz. Çünkü biz öğrencilerimizi kendi çocuklarımız olarak görüyoruz." diye konuştu.

zaman