Atatürk'ün silah arkadaşlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Osmanlı'nın tehcir kararı böyle yorumladı.

Atatürk'ün silah arkadaşlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Ermenilerin zulmü dayanılmaz boyutlara ulaşınca Osmanlı'nın tehcir kararı aldığını belirtti.

Tarsus Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir'in yetim babası olduğuna dikkat çekerek bu nedenle kendisinin 4 bin ağabeyi, 2 bin de ablası olduğunu kaydetti.

Timsal Karabekir, son zamanlarda gündeme gelen "Sözde Ermeni Soykırımı" iddialarına, Kurtuluş Savaşı yılları ve babasına ait resimlerden oluşan slayt gösterileri eşliğinde yaptığı konuşma ile karşı çıktı.

Karabekir, şunları söyledi: "Sözde soykırımın yapıldığı iddia edilen bölgelerde o zamana kadar rahat, huzurlu bir hayat sürdüren Osmanlı'nın 'sadık vatandaş' dediği Ermeniler, 1915'li yıllarda Ruslar ile birlik oldu ve Birinci Dünya Savaşı'nda zayıf düşen Osmanlı'yı arkadan vurmaya başladı. Sizi arkadan vurmaya çalışana siz ne yaparsınız? Osmanlı savaşın içindeydi, bazılarıyla savaştı, ileride problem yaratacak olan gruplarında yerlerini değiştirmeye başladı. Yani şimdilerde sık sık gündeme gelen 'tehcir' olayı oldu."

Tehcir sırasında kafilelerin güvenliği ve istirahatı için gerekli tedbirlerin alındığını, aciz ve fakirlerin yiyecekleriyle giyecekleri temin edildiğini anlatan Karabekir "Siz hiç öldüreceğiniz insanlara doktor, hamile kadınlarına ve çocuklarına süt verir misiniz? Şu günlerde bir kampanya başlatılmış. Ermenilerden özür dileme kampanyası. Ermenilerden özür dileyenleri nefretle kınıyorum. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır.'' diye konuştu.

STAR