Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri İl Kongresi’ne katıldı. Erdoğan Türk savaş uçağının Suriye hava sahasında düşürüldüğünü iddia eden Wall Street Journal gazetesine sert sözlerle yüklendi. Wall Street Journal'ı yalan haber yapmakla suçlayan Erdoğan, ABD'de yaklaşan seçimleri hatırlattı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları..
 
Türkiye'ye çok büyük hizmetler kazandırdık kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi her alanda kat kat büyüttük, Allah'ın izniyle daha da büyütmeye devam edeceğiz. Bu uzun yolda yine birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceğiz.
 
İLHAM KAYNAĞIMIZ KAYSERİ
Kayseri bu kutlu yolda bizim için ilham kaynağı oldu. 12 Haziran seçimlerine girerken de Kayserili bir büyük ustadan, yani Mimar Sinan'dan ilham aldık. 3 Kasım bizim için çıraklık dönemiydi. 22 Temmuz bizim için kalfalık dönemiydi, 12 Haziran'da bizim ustalık dönemimiz olacak dedik şimdi, ustalık dönemini yaşıyoruz.
 
 
 
O büyük ustanın Mekke'de Şam'da, ta Bosna Hersek'te eserleri var. Ustanın öğrencilerinin Hindistan'dan Bosna Hersek'e kadar çok geniş bir coğrafyada eserleri var. Şimdi bize ne diyorlar, 'Sizin ortadoğu'da ne işiniz var' diyorlar ki 'Afganistan'da Lübnan'da Somali'de Kosova'da ne işiniz var?' Filistin'de Irak'ta Mısır'da Lübnan'da Bosna Hersek'te neden bu kadar ilgileniyor gidip geliyorsunuz? Biz de diyoruz ki Kayserili büyük usta Mimar Sinan'ın gittiği her yere gitmek, oradaki kardeşlerimizi kucaklamak bizim boynumuzun borcudur diyoruz.
 
LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ
Biz Bosna Köprüsü ağlarken, Sinanpaşa Camii yıkık dururken buradan onları seyredemeyiz. Yunus, Onun için Mustafa Paşa Camii ile Üsküp'teyiz, Mostar'dayız Bosna Hersek'te bundan dolayı. Biz böyle bir ruh köküyle bağlıyız. Onun için eli kolu bağlı duramayız. Emre, lafa geldiğinde Orhun Anıtları bizimdir diyenler Karakurum nerede bilirler mi? Bilmezler, ama AK Parti Karakurum'dan Orhun Abideleri'ne kadar yol yapan bir iktidardır. Öyle lafla milliyetçilik olmaz.
 
KUKLA DİKTATÖRLER HALKLARIN ARASINA GİREMEZ
Tam bin yıldır bir olan, beraber olan birbiriyle kardeş olan bu halkların arasına kukla diktatörler giremez. Şam ile İstanbul'un, Halep ile Kayseri'nin arasına girmek isteyenler bin yıldır olduğu gibi bugün de tarihin tokadını yemeğe mahkumdurlar Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Kardeşlerimizin kanı akıtılırken kimse bizden sessiz kalmamızı bekleyemez. Kimse kusura bakmasın biz CHP değiliz.
 
KILIÇDAROĞLU DÜRÜST OL DÜRÜST
Geçen seslendim 'Sen dedim Suriye'deki bir parti misin yoksa CHP misin bunu tespit et, yerini ortaya koy' zira bu son yaşanan olayda biz parlamentodaki tüm partileri davet edelim kendilerini bilgilendirelim istiyoruz, Gurubu olan 3 parti arkadaşlarıyla geldi. CHP'ye teknik olarak tüm detayları anlattık. Dışişleri Bakanım neler yapıldığını anlattı. Ben "Sizin soracağınız soru var mı, tavsiyeleriniz var mı" dedim. Soru olarak Sayın Kılıçdaroğlu sadece pilotlarımızla ilgili bir soruları oldu, bir de teknik bir soruları oldu. Sonra bizim yanımızdan ayrıldı "Bize kamuoyuna söylenenden başka bir şey söylenmedi" dedi. Bu zatın cibilliyetinde böyle bir anlayış var. Dürüst ol dürüst.
 
RABBİM'E HAMD OLSUN BÖYLE MUHALEFETİMİZ VAR
Akşam başka sabah başka olma. Ben Rabbim'e hamdediyorum ki böyle bir ana muhalefeti bizim önümüze koydu. Çünkü siyasette yarışta iyi de Türk Demokrasisi için iyi değil. Güçlü bir demokrasi güçlü bir muhalefetle olur. Böyle bir muhalefetimiz ne yazık ki yok. Türkiye'nin ana muhalefet partisi AKdeniz'de korsanlık yapan Kayseri'li Furkan'ımızı şehit eden devletimizin değil, Mavi Marmara'nın, Türkiye'nin yanında olmalı ama Kılıçdaroğlu nerede yer aldı İsrail'in yanında yer aldı 'Biz Mavi Marmara'ya izin vermezdik' dedi. Bu gönüllüler ordusu. Daha siyasetin acemisi, siyasetin acemisi olduğu için nerede ne olacağından haberi yok. Akdeniz'de Uluslararası sularda uçağımıza saldıran diktatörlerin yanında değil, Türkiye'nin yanında kendi milletinin yanında yer almalısın.
 
ALLAH CHP SEÇMENİNE SABIR VERSİN
Şimdi de yeni bir laf öğrenmiş "Sıçan geçer yol olur" Bunlar 10 yıllar boyunca fare geçer korkusuyla tir tir titrediler. Fare korkusundan uyku bile uyuyamadılar. Her tıkırdı duyduklarında sustular, gaflet örtüsünü üzerlerine çektiler. Bu ülkede bu millet de fareden korkacak, kemirgenlerden ürkecek değildir. Ya da Mehmet Akif'in dediği gibi "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz." Biz böyle bir milletiz. Allah CHP seçmenine sabır versin.
 
PKK ZERDÜŞTTÜR
Kayseri terörle mücadelede en çok şehit veren illerimizden biri. Kayseri huzurun, kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın uzlaşmanın şehri. Terör örgütü Kayseri'yi hedef alarak bu ülkede kardeşliği hedef aldığını bir kez daha gösterdi. İki gün önce Erzurum'da da söyledim. Son saldırılar örgütün nasıl bir ihanet içinde olduğunu gösteriyor. Şunu herkes bilsin. Türk kardeşlerim, Kürt kardeşlerim şu nokta üzerinde hassasiyetle dursun. Terör örgütü Türkiye'nin büyümesinden kalkınmasından güçlenmesinden rahatsız olan çevrelerin elindeki bir maşa, taşeronudur. Terör örgütü herhangi bir hak ve talep peşinde koşmuyor, Türkiye'nin birliğini kardeşliğini hedef alıyor. Herkes artık şunu görmeli. Bu örgütün milli değerleri, manevi değerleri, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüşt'tur. Elimizde belgeler var ve bunlar benim müslüman saf kürt kardeşlerimi de aldatmaya çalışıyorlar, kandırmaya çalışıyorlar.
 
BDP PKK'YLA ARASINA MESAFE KOYMALI
Bu örgütün bizim değerlerimizle en ufak barışık bir yanı yoktur. Ahmedi Hani ile, Selahaddin-i Eyyubi ile Feqi Teyran ile onların mirası ile savaşan, onların hatırasını kana bulayan bir örgüttür. Bu örgütün gölgesinde vesayetinde siyaset yapan parti de bu örgütün gerçek niyetini görmeli ve arasına mesafe koymalıdır. Bu parti içinde yanlışları görenler, terörle çözüme varılamayacağını görenler artık cesaretle çıkıp doğruları söylüyorlar. Terörizmin asla ve asla kazanamayacağı bu kirli süreçten halkın çıkıp hakkı istemelerini istiyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye'de kardeşlik kazanacak. Bütün senaryoları boşa çıkartıyoruz, çıkartacağız. Karanlık planları alt üst edeceğiz. Hep birlikte el ele gönül gönüle 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğiz.
 
WSJ'YE SERT SÖZLER: NAMERTSİNİZ
Şurada son bir iki gündür Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen uçağımızla alakalı Wall Street Journal Gazetesi bir yayın yapıyor ve bu yayınında bizim uçağımızın Suriye sınırları içinde vurulduğunu söylüyor. Bizim iddialarımızın yanlış olduğu istikametinde açıklamalar yapıyor. ABD'de yaklaşan seçimler var. Kısa bir süre önce aynı gazete yine bir farklı yayın yapmıştı. Haber yalan. Şimdi yine aynı şekilde maalesef doğru olmayan bir haberi yayınladılar. Türkiye’deki malum medya hemen buna sarıldı. Dışişleri Bakanımızın açıklamalarının hiç kıymeti yok. ABD'deki WSJ'nin kıymeti var. Orada bir seçim var ve o gazete bir siyasi hareket adına hareket eden bir gazete. Şuanda orada Başkan Obama'ya karşı bir tavır var, ona yönelik bu gazetenin demek ki burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki orada güvenilir kaynaklardan, kimmiş o kaynak. Eğer sen dürüstsen, samimiysen kaynağını açıkla. Mertlik, bunu gerektirir. Namertlik kapı arkasında dolaşmayı gerektirir. Demek ki bu gazete mert değil. Namertçe bunu yapıyor, namerdin peşinden gidenlerde bu yayını yapıyor.
 
SİZ KİMİN YANINDASINIZ
Siz kimin yanındasınız ya? Kaç kere açıklama yaptık. Hava sahası ihlalleri bunlar olağan hadiselerdir. Suriye'nin helikopterleri bizim hava sahamızı 5 kez ihlal etmişlerdir. Biz kalkıp böyle bir yola mı tevessül ettik, yoksa uyarımızı mı yaptık? Uyarılar yapılır ve uyarılardan sonra hemen sınırı terkeder veya siz uçaklarınızla onlara sınırı terk ettirirsiniz. Ama kalkıpta böyle bir yola tevessül etmezsin, edemezsin. Şuanda bizim radar tespitlerimizle 13 mil açıkta vurulmuştur ama onların sınırlarına savrularak düşmüştür. Bunu açıkladık. Nitekim şuanda yayınlanmış olması lazım tekrar Genelkurmay sitesinde bütün bu teknik bilgiler herşey verildi. Oradaki çizimler orada yayınlandı. Bu sabah bana da bilgi verdiler ve hemen yayınlayın dedim.
 
İÇERİDE KİMLERLE MÜCADELE EDİYORUZ
Biz içerde de dışarda da kimlerle mücadele ediyoruz. Burada şunu da açıkça söylemek icap eder. Dışarıyla mücadele etmek kolay. Aslolan içerdeki ile mücadele etmek. Onun için, ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum 'Ardından gittiğiniz bu Genel Başkan malesef bu ülkenin değerleriyle el ele omuz omuza değil, İsrail'in değerleriyle omuz omuza bunu bilmenizi istiyorum'. Biz durmadık, usanmadık koşuyoruz.