Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ'u Vali Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hükümet konağının önünde karşıladı. Orgeneral Başbuğ, polis merasim mangasını selamladı. Konak Meydanı'nda bekleyen vatandaşlar, Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanlarına alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Orgeneral Başbuğ, vatandaşların kendisini alkışlamasına el sallayarak karşılık verdi, ardından hükümet konağına girdi. Vali Kıraç, Orgeneral Başbuğ'u makamında ağırladı. Burada konuşan Orgeneral Başbuğ, İzmir'de olmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi. Vali Kıraç, ziyaretin anısına Orgeneral Başbuğ'a üzerinde İzmir'in tarihi Saat Kulesi'nin kabartmasının bulunduğu bir plaket verdi. Orgeneral Başbuğ da, Vali Kıraç'a ziyaretin anısına Genelkurmay Başkanlığı'nın ambleminin bulunduğu bir plaket hediye etti. Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve kuvet komutanları ile Vali Kıraç'ın görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti.

Orgeneral Başbuğ, hükümet konağının ayrılışında yine vatandaşların alkışlı sevgi gösterileriyle karşılaştı. Bu kez Orgeneral Başbuğ, kendisini bekleyen ve alkışlayan vatandaşların yanına giderek ellerini sıktı. Vatandaşlardan bazıları, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin”, “Sık sık İzmir'e gelin” dedi. Orgeneral Başbuğ da, “İzmir'in havası bile başka. Burada olmaktan ayrı bir mutluluk yaşıyoruz” dedi. Başbuğ ayrıca vatandaşlara “Türk ordusuna baktığınızda siz bizsiniz, biz de siziz” diye konuştu.

Bu arada vatandaşlardan Arda Dölcü, 11 yıl önce Kırklareli'de 65'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda piyade er olarak görev yaparkan, tezkere almasına 15 gün kala astsubay çavuşun başına vurmasıyla iş göremez hale geldiğini Orgeneral Başbuğ'a iletti. Dölcü, yüzde 70 özürlü olduğunu ve 4 yaşında kızı bulunduğunu, çalışamadığını söyledi. Bunun üzerine Orgeneral Başbuğ, gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.

Orgeneral İlker Başbuğ'a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık eşlik etti. Bu arada ziyaretin olduğu hükümet konağı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
DHA