Didim Osman Kalıpçı Sanayi Sitesi'nde bir grup esnaf bir araya gelerek bir parti kurduklarını açıkladı. Hazırlanan afişte kurulan partinin adı "Sanayi Kalkınma Partisi" olarak adlandırılırken afişte kontenjan adayları ve Belediye Meclis Üyesi adayları da yer aldı. Afişte en ilgi çeken durum ise bazı meclis üyelerinin buçuklu olarak gösterilmesi ve yalakalar diyerek kendilerine destek olan grup dikkati çekiyor.
Hazırlanan afişte Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ahmet Sarı'nın gözlüğü de dikkatlerden kaçmadı. Sanayi esnafından Ahmet Sarı böyle bir fikre kendi aralarında karar verdiklerini söylerken şöyle konuştu: "Biz, herhangi bir partiye ve kişiye mesaj göndermek amacında değiliz. Biz sadece hiciv yapmak istedik. Kimse bu yazdıklarımızı yanlış anlamasın. İşlerimiz durgun bu anlamda bazı esnaf arkadaşlarımızla bu fikri ortaya attık."
Ahmet Sarı, konuşmasında projelerini sıralarken "Eğer seçilirsem Didim'e yeniden sivrisineklerle dolu bir hayat sunacağım. Beton kentin yerine boş arazilere tütün ekeceğiz" gibi alaycı söylemlerde bulundu, vaatlerde bulundu.
Ahmet Sarı bu tür bir afişi çektikleri sıkıntıyı herkesin bilmesi için hazırladıklarını söylerken, esnafın artık iş yerine bu tür işlerle vakit geçirdiğini sözlerine ekledi.