Maltepe'de bir hastanede verem tedavisi gören siyasi tutuklu Harun Günbakmaz (38), balkon demirlerinden yatak çarşafı sarkıtarak kaçtı. Sabah saatleride Günbakmaz'ın firar ettiğini fark eden jandarma ve polis mahkumun yakalanması için çevrede operasyon başlattı.

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi C Blok 3 kattaki mahkum koğuşunda yaklaşık 15 gündür verem tedavisi gören Harun Günbakmaz'ın sabah saatlerinde odasına giren jandarma ekipleri mahkumun kaçtığını farketti. Silivri cezaevinden 15 gün önce hastaneye sevkedilerek verem tedavisi gören mahkumun kaldığı mahkum koğuşu önünde 1 gardiyan, 2 asker ve 1 uzman çavuşun beklediği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Harun Günbakmaz sabaha karşı kaldığı koğuşun hastane oto parkına bakan balkondan yatak çarşafını bir alt kata sarkıtarak indi. Günbakmaz, sonra balkon korkuluklarına yatak çarşafı bağlayarak ikinci kata ulaştı ve personel yemekhanesine geçti. Günbakmaz daha sonra normal kapıdan eşofmanlarıyla kaçtı. Siyasi tutuklu olduğu öğrenilen Harun Günbakmaz'ın 2008 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanıp Silivri cezaevine konulduğu öğrenildi.

Mahkumun firar etmesinin ardından olay yerine gelen savcı incelemelerde bulundu. Polis ve jandarma ekipleri mahkumun yakalanması için hastane yakınındaki ormanlık alanda ve çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.