Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Genel Meclisi üyesi ve Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, yaptığı basın açıklaması ile Aydın ve Çine"de yayın yapan bazı yerel gazetelerde çıkan iddiaları cevapladı. Gazetede çıkan habere göre MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel, Siyasi kadrolaşma adına Uçmaklıoğlu"nun veteriner hekim olan eşinin Ege Et"de görev yaptığını iddia etmişti.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aydın İl Genel Meclisi üyesi ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu “MHP Çine İlçe teşkilatının milletvekillerinin de katıldığı bir iftar yemeğinde attığı iftiraları basın aracılığı ile öğrendim. "Çamur at izi kalsın" felsefesi ile hareket eden MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel, benim siyaset yolu ile rant sağladığımı iddia ediyor. Aydın"da kendim 19 yıldır eşim ise 15 yıldır veteriner hekim olarak hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda 4 dönemdir Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı"nı da yürütmekteyim. 2004 yılında siyasete başlayıp İl Genel Meclisi üyesi seçildim. Ancak bu güne kadar hiç mesleğim ile siyaseti karıştırmadım. Kendisini bile tanımadığım MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel iftiralarıyla şahsımı ve mensubu bulunduğum AK Parti"yi karalamak istemektedir. Belden aşağı yapılan bu politikayı yapanları kınıyorum. Sandıkta umduğunu bulamayanların saldırgan tutumları olarak değerlendiriyorum” dedi.
Uçmaklıoğlu açıklamasının devamında “Aynı zamanda veteriner hekim ve akredite kontrolör olan eşimin Ege Et"de kontrolör veteriner olarak görev yaptığı doğrudur. Ancak bu görevin AK Parti ile uzaktan yakından alakası yoktur. 2 yıl önce AB uyum yasaları gereği Tarım Bakanlığı tarafından özel mezbaha ve kombinalarda görev yapması zorunlu akredite veteriner uygulaması getirildi. Bu uygulama sonucu Aydın ilinde 6 adet akredite veteriner hekim görev başvurusunda bulunmuş ve tamamı da atanmıştır. Bunlardan biri de benim eşimdir. Ayrıca akredite veteriner hekimlerin ücretleri çalıştığı mezbaha veya kombinadan değil, Tarım Bakanlığı tarafından prim usulüyle ödenmektedir. Yani eşim Ege Et"ten herhangi bir ücret almamaktadır. Ayrıca ben hiçbir zaman Ege Et"in yönetim kurulu üyeliğini de yapmadım. İftar yemeğinde iftira atmayı ancak bu gibi kişiler becerebilir” ifadelerine yer verdi.