3 oda başkanının ortak imzaladıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Bölgelerin kalkınma, gelişme, zenginleşme istekleri bu isteklerin toplumun tüm bireylerinin bu zenginliklerden eşit yararlanma istekleri hiç kimsenin karşı çıkmaması gereken çağdaş isteklerdir. Kalkınma ve gelişme hayallerinin gerçekleşmesi için bilimsel veriler eşliğinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapmak gerekir. Bu amaçla bir araya gelen Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası bünyesinde 7 bine yakın üretici, esnaf ve tüccarı barındırmaktadır. Bu odalar 7 bin kişi olan üyelerin aileleriyle birlikte 20 bin kişiyi temsil etmektedir” denildi.
Oda başkanları hiçbir siyasi düşünce ve şahsi çıkar amacıyla da bir araya gelmediklerini kaydettikleri açıklamalarında “Bizler şimdiye kadar gündelik siyasetin hiçbir zaman içinde olmadık, olmayacağız da. Bizlerin seçilme nedeni siyaset değil, üyelerimize hizmettir bir zaman siyasi düşünce ya da şahsi çıkar için bir araya gelmemiştir. Siyaset siyasetçinin işidir. Bizlerin işi üyelerimizin iş ve aş kavgasıdır. İşimize iş verecek, aşımıza aş verecek her mücadelede bir arada olduk, bundan sonrada bu tür girişim ve projeler" de bir arada olacağız. Yapılan toplantılara Belediye Başkanımız Sayın Mümin Kamacı, Kent Konsey Başkanı Sayın Osman Ayyıldız, Turizm Dernek Başkanı Sayın Deniz Atabay davet edilmişler ve bu toplantılara rapor ve düşünceleriyle destek vermişlerdir. Gerçekleşen 1. Turizm ve Yatırım Zirvesinde dağıtılan davetiye ve toplantılarda Belediye Başkanımız Sayın Mümin Kamacının konuşma yapacağı da toplantının çok öncesinde kararlaştırılmış ve herkesin bildiği bir gerçektir. Tüm iyi niyet ve özveri ile yapılan bu hizmetlere leke sürmeye çalışarak, insanları birbirine düşürecek beyan ve açıklamalar "da bulunanları anlamakta zorluk çekiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Oda Başkanları yapılan açıklamaların Didim adına hoş olmayan tutumlar olduğunu kaydederlerken “Yapılmayanları, düşünülmeyenleri yapılmış gibi göstermek, hayali senaryolarla ilçemizin saygın kurumlarını suçlamak hiçbir zaman ilçeye ve ilçede yaşayanlara katkı sağlamaz. İlimizin Valisini, İlçemizin Kaymakamını suçlamak, ilçe yaşayanlarına ve ilçemize hiçbir katkı sağlamayacağı gibi ilçemiz açısından hiçte hoş olmamıştır. Hiç kimsenin şahsi çıkar, ikbal ve beklentileri için ilçeye, ilçede oluşmakta olan birlik ve beraberliği bozmaya yönelik söylem ve davranışlarda bulunma hakkı yoktur” denildi.