Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kanun ve anayasanın üstünlüğünün tanındığı, yargı makamının takdir edildiği ve devlet kurumları arasında çatışma olmamasına özen gösterildiği vurgulandı.

"Halk meclisinin tekrar toplanması ve yeni anayasanın hazırlanmasından sonraki ilk 60 gün içerisinde erken seçime gidilmesi kararı, yargı ile anayasa mahkemesi'nin kararlarına duyduğumuz saygıyı açıkça göstermektir" ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanlığı, vatanın menfaatine olan kararların en uygun zamanda hayata geçirilmesini, devlet kurumlarının ve özellikle de millet meclisi'nin görevini yerine getirmesini ve yargı ile denetim mekanizmasında boşluk oluşmamasını amaçlamaktadır.

Anayasa Mahkemesi meclisi feshetme kararı almışsa bu karar tarafımızdan saygıyla karşılanmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu bu durumdan en iyi şekilde çıkmasını sağlayacak ideal yolu bulmak için siyasi güçler ve kurumlarla istişarede bulunacak ve yeni anayasa hazırlanıncaya kadar karşılaştığımız sorunların çözümü için çalışacağız."

Yüksek Anayasa Mahkemesi önceki gün, Cumhurbaşkanı Mursi'nin Mısır Meclisini yeniden göreve çağırması kararını iptal ettiğini açıklamıştı.