Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesapları ile ilgili hazırladığı “kayıp trilyon raporu”, yayımlanmak üzere dün Resmi Gazete'ye gönderildi CHP yönetimi, muhasebe kayıtlarında rastlanan trilyonluk usulsüzlükler nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla sarsılırken, partinin eski Genel Saymanı Mahmut Yıldız, ödemelerde imzası bulunan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın da sorumlu olduğunu söyledi.

ERBAKAN GİBİ YARGILANABİLİR

Hukukçular RP'deki “kayıp trilyon” ile CHP'de ortaya çıkan usulsüzlüklerin tıpa tıp aynı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Doç. Dr. Adnan Küçük: “Eşitlik var ise Erbakan sorumlu tutularak ceza almışsa Baykal da sorumludur. Soruşturmada Baykal hakkında cezai işlem yapılması gerekir.”

Prof. Dr. Mustafa Kamalak: “ Kayıp trilyon davası ile CHP'deki usülsüzlükler tıpa tıp aynı olaydır. Bir genel başkanın bilgisi olmadan oradaki kişiler tarafından böyle bir şey yapılamaz. Erbakan yargılandıysa Baykal'ın da yargılanması gerekir.”

Doç. Dr. Mustafa Şentop: Erbakan'ın imzası yoktu. Mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ve diğer yetkililerin imzası vardı. Ancak 'Bundan genel başkanın haberi olmaması mümkün değildir' denildi. Varsayımlar üzerine Erbakan'ı mahkum ettiler. Akıl yürütmeyi Yargıtay'da uygun buldu. Baykal'ın da bu davaya dahil edilmesi mümkündür.”

(Yeni Şafak)