Ramazan ayı münasebetiyle Hatay'a gelerek ilk iftarını Yayladağı ilçesindeki çadırkentte kalan Suriyelilerle birlikte yapan Gedikli, daha sonra parti teşkilatı ile de bir araya geldi.

Ramazan'ın bereket, hayır ve rahmet ayı olduğunu söyleyen Gedikli, "Ramazan ayını kendimiz ve ülkemiz için değerlendirmeliyiz. Oruç aynı zamanda yardımlaşmadır. Gündemde olan Suriye konusudur. Bu nedenle ilk iftarı Suriyelilerle birlikte yaptık. Suriye'deki olaylardan dolayı kaçan insanlara kapımız her zaman için açık. Bu kardeşlerimize kucak açıp en iyi şekilde ağırlamak bizim insanlık görevimizdir." dedi.

Türkiye'de ihtiyaç sahibi insanların varlığından da söz eden Gedikli, teşkilat üyelerine ihtiyaç sahipi insanların tespit edilerek gerekli yardımların yapılması konusunda büyük görevler düştüğünü söyledi. Gedikli, "Halkımız içinde ihtiyaç sahibi insanlar var. Ramazan ayında bunları sizler tespit edip, her türlü yardımda bulunun. Mübarek Ramazan ayının bir başka özelliği de birlik ve beraberliği artırmaktır. İhtiyaç sahibi insanlar, sizlerin yanına gelmez, sizler bunun tespitini yaparak gereğini yapmalısınız. Hayrın en güzeli bu şekilde yapılandır." ifadelerini kullandı.