Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün tutuklanmasına ilişkin olarak, kendilerinin Türk adaletine güvendiklerini belirterek, ''Doğru olan neyse ortaya çıkacak'' dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ'de düzenlenen ''İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Uzmanlar Toplantısı''nın ardından gazetecilerin ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Soruşturma kapsamında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün tutuklanmasına yönelik sorular üzerine Hisarcıklıoğlu, yargılamada yeni bir aşamaya gelinmiş durumda olunduğunu söyledi.

Sürecin mahkemeye intikal etmiş durumda olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Hepimiz mahkemeyi takip etmek durumundayız'' dedi.

Kendilerinin Türk adaletine güvendiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Doğru olan neyse ortaya çıkacak, hayırlısı olsun'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, operasyona ilişkin diğer ısrarlı sorular üzerine, yargılama süreci üzerine söyleyecek sözlerinin bunlar olduğunu, başka bir şey ilave etmeyeceğini kaydetti.

-''TOBB BAŞKANI OLDUĞUM SÜRECE SİYASET YOK''-

Gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerini hatırlatarak, kendisinin siyasete girme hazırlığında olup olmadığını sormaları üzerine, Hisarcıklıoğlu, bu tip soruların artık mutat hale geldiğinden ve her ay bu konuyla ilgili bir açıklaması olmasından yakındı.

TOBB Başkanı olduğu sürece siyaseti düşünmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

''Bugün de böyle bir siyaset düşünmüyorum. TOBB Başkanlık görevim bittikten sonra böyle bir süreç olur mu, olmaz mı sonra konuşulacak bir iş. Ama her ay ben sizlerle yapmış olduğum görüşmelerde çeşitli köşe yazarlarımızın atıfları da oluyor bu konuda, açık ve net söylüyorum ben 2001'de, 2002'de, 2005'te üyelerime, delegelerime, Türk iş alemine, kamuoyuna ne söz verdiysem aynı noktada duruyorum. TOBB Başkanı olduğum sürece siyaset yok.''