AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu, Radyo Aymega'da (99.0 mhz) canlı yayın konuğu olarak Erman Çetin'in programına katıldı.
26 Kasım'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte İsviçre gezisine katılan 8 oda başkanından biri olan AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu, gezi sonrası değerlendirmelerde bulundu.

26 Kasım'daki İsviçre gezisinin çok önemli olduğunun altını çizen Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu, "İsviçre'de 52 işadamının da katıldığı forumlara katıldık. Ana konu ise enerjiydi. Biz de bu sırada boş durmadık. Aydın'ı anlattık, jeotermal kaynaklarımızdan bahsederek Türk ve yabancı işadamlarına dikkatini çekmeye çalıştık" dedi.
Dokuzlu, "Özellikle Türk işadamlarının şaşırdığını gördüm. Çünkü jeotermalin yalnızca Denizli'de olduğunu bildiklerini, Aydın'ın böyle bir imkanının varlığını bilmediklerini söyleyince onlara bunu daha net şekilde anlatma fırsatı bulduk. İşadamlarını Aydın'a davet ettik. Uzun vadede konuyla ilgileneceklerini ümit ediyorum" dedi.

AYTO'YU DOĞRU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Aydın Ticaret Odası'nın faaliyetlerini iyi pazarlamak zorunda olduklarını belirten Başkan DOkuzlu, "Önceki yönetimler de çalıştılar muhakkak fakat biz faaliyetlerimizi daha iyi anlatabildiğimiz sürece başarılı olabiliriz. Biz bunun için de gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

VERGİ AFFI ÇOK İYİ OLDU SİCİL AFFI DA GELSİN!
Vergi barışını başarılı bulduğunu söyleyen Dokuzlu, "Hükümet müthiş bir iş başarmıştır. En azından atıl durumda olan alacaklarını da bu sayede toplayacaktır. Aynı uygulamanın sicil affından da uygulanmasını öngörüyoruz. Özel bankalar nezdinde vatandaşın çektiği sıkıntılar giderilirse ekonomide iyileşme had safhada olacaktır. 2001'de çekini ödeyemeyen fakat bugün ödeyebilen esnafın kırmızı kalem yemesi nedeniyle hareket alanı daralmıştır. Bunun yapılandırılması ekonomiyi rahatlatacaktır" dedi.

BU YIL DA AİDATLARA ZAM YOK!
2 yıldır oda üye aitlarına zam yapmadıklarını vurgulayan AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu, "Bunu da ilk defa açıklıyorum. Bu yıl da aidatlarda artış olmayacaktır. Bölgenin ücret olarak en az aidat alan odasıyız. Biz her zaman üyelerimizin menfaatine kararlar almak için çalışıyoruz. Kriz döneminde de odamızın parasını yüzde 1'lik faiz oranıyla kredi kullanımına açmıştık. Bu tür girişimlerimiz devam edecek" dedi.

KÜLTÜREL FAALİYETLERİ DESTEKLİYORUZ
Kültür sanata da destek vermeye özen gösterdiklerini söyleyen Hakkı Dokuzlu, "Amatör tiyatroya destek veriyoruz. Hatta bir ara tiyatroculara ihtiyaç olan kıyafetler için yönetim kurulu olarak kullanmadığımız kıyafetlerimizi tiyatroya verdik. Çok sevindiler. Şu ana kadar 4 farklı kitaba destek verdik. Çete Emir Ayşe ve Kubilay filmlerini de destekliyoruz" diye konuştu.

120 ÖĞRENCİYE BURS İMKANI
Önceki yıllarda kurulan öğrenci Okutma Vakfı sayesinde 120 öğrenciye her ay burs desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Dokuzlu, "İyi ki de bu vakfı kurmuş bizden önceki arkadaşlarımız. Başka illerde bu burslarla okuyan ve sonrasında odaya başkan olan insanlar gördüm. Çok da duygulandım. Başarılı olanlara burs veriyordu fakat başarılı öğrenci heryerden destek görür ihtiyaç sahiplerine bunu sağlayalım karar aldık ve desteğimizi sürdürüyoruz" dedi.

YENİ REKTÖRDEN ÜMİTLİYİZ
Rektör seçimleri öncesinde üniversiteyle ilgili sert açıklamaları kendisine hatırlatılan Dokuzlu, "Eski rektörün de güzel çalışmaları oldu teşekkür ediyoruz. Yeni rektörümüzün de güzel işlere imza atacağını umuyorum" diye konuştu.

KREDİ GARANTİ FONU İÇİN MESAİ VERİYORUZ
İncirin tanıtımı için Sanayi Odası ve Borsa yönetimiyle de sıkı diyaloglar kurduklarını ve onlara teşekkürlerini ileten Dokuzlu, "Şimdi de Kredi Garanti Fonu'nun Aydın'a gelmesi için mesai harcıyoruz. Yaptığımız işbirlikleri sayesinde 36 bin havayolu müşterisine incir dağıttık. Bu yıl da duruma göre bakıp karar vereceğiz" dedi.

FUAR İÇİN BİN DOLAR TEŞVİK
Fuar desteklerini sürdürdüklerini belirten Başkan Dokuzlu, "Yurt içi veya yurt dışı fuarları bize ibraz eden üyelerimize teşvik vermeyi sürdürüyoruz. Fuarcılık konusundaki çalışmalarımız da gelişerek büyüyor. Fuarcılık bizim işimiz diyebilirim. Ayda 2 ile 4 otobüs üyeyi kendi branşlarındaki fuarlara götürmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

SİYASET KONUSUNDA ZAMAN NEYİ GÖSTERİR BİLEMEM!
Erman Çetin'in "Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Hakkı Dokuzlu, "Ben 2012 Kasım ayına kadar Ticaret Odası'na başkanlık yapmak üzere seçildim. Şu anda böyle bir niyetim yok. Ben siyasetçi değilim, ticaret adamıyım. Siyasetten de uzak durmaya çalışıyorum. Oda başkanı olarak zaten kente ve ülkeme hizmet ediyorum. Arkadaşlarımız gösterdiği teveccühle başkan seçildim. Yoksa başkan olmak gibi bir hedefim olmadı benim. Odayı basamak olarak kullanmak istemiyorum. Bu konuda kamuoyu baskısı oluşacak olursa, yönetimdeki arkadaşlarımın kararına bakarım. Zaman neyi gösterir şimdiden kestirmek zor" dedi.