İlçe Seçim Kurulu tarafından 5 sandıkta yapılan sayımın ardından, AK  Parti adayı Numan Soyer yine 16 farkla önde çıktı.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı  ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ile Yalova Adliyesi önünde yaptığı  açıklamada, "İlçe Seçim Hakimliğimize yapılan itirazlar neticesinde Çınarcık'la  alakalı olarak gerekli incelemeler yapılmış ve karara bağlanmış bulunmaktadır.  Başkanımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Büyükgümüş ise Çınarcık'ın yeni belediye başkanının Numan Soyer  olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En az oy verme işlemi kadar bu itiraz, sayım, döküm süreçleri de bu  işin doğal bir parçasıdır. Her parti hukuki argümanlarını getirir burada heyete  bunu sunar ve karar verilir. Benim burada itiraz ettiğim nokta şu, Çınarcık'ta en  ince ayrıntısına kadar hukukun, mantığın sınırları zorlanmak suretiyle itirazlar  gerçekleştirilirken AK Parti buna amenna dedi. İtiraz hakkınızdır, gelin  konuşalım ama Yalova'da biz çeşitli itirazlarda bulunurken ne gerek var, niye  itiraz ediyorsunuz gibi yaklaşımlarla bu konunun ele alınması, Türkiye'nin farklı  yerlerinde, televizyonlarda izliyorsunuz, 'Mazbatamı ver' diye bazı siyasilerin  çıkıp sözlerde bulunması bunları kabul etmiyoruz."

AK Parti Çınarcık belediye başkan adayı Numan Soyer'in 4 bin 843, CHP  Çınarcık belediye başkan adayı Avni Kurt'un 4 bin 827 oy aldığı seçimlerle ilgili  CHP, tüm sandıklarda oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazda bulunmuştu.