SAMSUN'da çalıştığı markete gitmek için durakta otobüs beklerken, akrabası ve bir arkadaşı tarafından `Gideceğin yere bırakalım' denilerek otomobile bindirilip bir köy evinde tecavüz edilen 16 yaşındaki Z.K., hap içip intihara kalkışınca tecavüz olayı ortaya çıktı.

Duruşmaya katılan Z.K. firari olan sanıkların ikisinden de şikayetçi olduğunu belirterek, "Hasan kapının önünde beklerken Yüksel bana tecavüz etti" dedi.

Olay geçen yıl Samsun'un Gaziosmanpaşa Mahalesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte oturan Z.K. çalıştığı markete gitmek için sabah 07.30'da otobüs beklerken, akrabaları olan Yüksel K. (32) ve Hasan K. (28) otomobil ile yanında durdu. Genç kızı `işe bırakalım' diyerek otomobile alan 2 kişi, Tekkeköy İlçesi'nde bir köy evine götürdü. İddiaya göre burada Hasan K. kapıda beklerken 10 aylık evli olan Yüksel K. genç kızı tehdit ederek zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonrada çalıştığı iş yerine yakın bir yerde bırakarak kaçtı.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan Z.K. ailesine bir şey anlatamayınca bunalıma girip hap içerek işyerinde intihara kalkıştı Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan genç kız, kendine geldikten sonra başına gelen olayları polise anlatarak şikayetçi oldu. Polis Yüksel K. ve Hasan K.'yı ararken, iki sanık hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tecavüz suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan ilk duruşmada Z.K. hazır bulundu. Yaşadığı olay nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Z.K. şunları anlattı:

"Akrabam olduğu için bazen Yüksel beni arabayla işe götürürdü. Olay günü de beni görünce `seni işe bırakayım' diyerek çağırdı. Ben de sakınca görmedim. Bir süre sonra ters yöne gittiğimizi farkettim ve arabadan atlamak istedim. Ancak bana engel oldular. Beni bir köy evine götürdüler. Zorla eve soktular. Hasan kapıda beklerken Yüksel benimle 2 kez zorla ilişkiye girdi. Daha sonra da `Bunu kaç zamandır planlıyordum. Eğer birine bir şey anlatırsan seni de aileni de öldürürüm' diyerek beni tehdit etti. Korktuğum için bir şey söyleyemedim. Ancak çok bunaldım ve ölmek istedim. İkisinden de şikayetçiyim."

Mahkeme genç kızı beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi duruşmayı erteledi.

Vatan