CHP 'Milletin Sesi' sloganıyla ilk mitingini Mersin'de saat 13:00'de başladı. 

'Eren Kış-6' (Mercan Dağları) Operasyonu'nda Mersinli Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle miting alanında müzik yayını yapılmayacağı öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu, alandaki yurttaşların "Tayyip istifa" sloganlarına, "Onun istifa etmesine gerek yok, göndereceğiz onu" ifadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun satır başları şöyle: 

"Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye'si bunu hak etmiyor. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye'yi bu ayıpta çekip çıkaracağız.

TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Mersinlilerin ve bütün Türkiye'nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev.

"İKTİDAR OLACAĞIZ"

Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz. Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Mersin'in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız. Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası'nı bir esnaf bankası yapacağız.

"EYT'LİLER HİÇ MERAKLANMAYIN"

Atama bekleyen öğretmenler, engelliler, kadro açığı olan sağlık çalışanları, EYT'liler hiç meraklanmayın. Parayla pulla işimiz yok, saraylarla köşklerle işimiz yok, bizim işimiz vatandaşın huzuru, bereketi, sofradaki bereketi. Bunu yapacağız.

Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Kim suç işlediyse, iyi hal, kravat, bunu bırakacağız. İstanbul Sözleşmesi'ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacağız.  

"AKP VE MHP'YE OY VEREN KARDEŞLERİM..."

Herkesin şunu bilmesini isterim. Geçmişte AKP, MHP'ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil. Birleşme, beraber olma dönemidir. Sorun memleket, bayrak sorunudur. Beraber olmak zorundayız. Türkiye'nin birliği, kalkınması, bölgesinde güçlü devlet olarak hiç kimseye karşı boyun eğmeden yürüyebilmesinin yolu beraber olmaktır. 

"BİZİM FAKİRLİĞİMİZİ DOLAR BARONLARINA SATMAK İSTİYORLAR"

Türk Lirası'nı pul yaptılar. Bulgaristan karşısında bile yerlerde sürünen bir para oldu. Türk Lirası'nı yeniden hak ettiği yere getirmek boynumuzun borcudur, herkes bunu bilmeli. Bu iktidarın görevi, yeni politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

"DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR, GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Değişim rüzgarları esiyor artık Türkiye'de. Buna karşı durmak mümkün değildir. Hangi duvarı örerlerse örsünler, halk varsa bitmiştir. Milletin sesi tüm Türkiye'de. Hiç meraklanmayın, göreceksiniz Erzurum'dan, Hakkari'den, Kars'tan, Ardahan'dan, Tekirdağ'dan göreceksiniz. Halkın adalet, hak istediğini göreceksiniz. Duyar mı bunu saray? Ey saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz. Beraber söyleyeceğiz. Selam olsun, geliyor gelmekte olan"