AVCILAR sahilde yüzme bilmediği için pet şişelerini beline bağlayıp denize giren 20 yaşındaki Olcay Sancak, şişelerin su alması sonucu denizde boğuldu. Olcay Sancak"ın cesedini balıkçılar buldu.

Olcay Sancak ve kuzeni Cevat Pekidiz (19), Ambarlı sahilinde, dün saat 17.00 sıralarında sandalla denize açıldı. Kıyıdan 25-30 metre açılan iki kuzenden yüzme bilmeyen Olcay Sancak, beline bağladığı pet şişelerle denize atladı. Bir süre denizde yüzen Olcay Sancak, pet şişelerin su alması nedeniyle panikleyip suda çırpınmaya başladı. Cevat Pekidiz"in yardım etmek istemesine rağmen Olcay Sancak bir süre sonra gözden kayboldu. Bunun üzerine itfaiye ve deniz polisinden yardım istendi. Ekiplerin yaptığı arama çalışmaları sonuç vermeyince Olcay Sancak"a ulaşılamadı. Daha sonra yapılan arama çalışmalarında denize açılan balıkçılar, Olcay Sancak"ın cesedini görerek, kıyıya çıkardı. Yapılan incelemenin ardından Olcay Sancak"ın cesedi Avcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Terlik imalathanesine çalışan Olcay Sancak"ın 2 ay sonra askere gideceği belirtilirken, yakınları sahilde uzun süre gözyaşı döktü.

Çevredekiler, sahil şeridinde yetkililerin yeteri kadar önlem almadığını ileri sürdü

DHA