Kadraj programına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündemdeki gelişmeleri yorumladı.

Soma'da yaşanan facianın ardından taşeron işçi sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in köşk seçimleri için MHP Genel Başkanı'na çatı aday olarak mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını önermesiyle ilgili ise "olmayacak duaya amin demek" ifadesiyle yorumladı.

TAŞERON İŞÇİLİK MESELESİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Buradan öğrendiğimiz şeyleri derhal tatbik etmemiz lazım. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, Türkiye’de işyeri güvenliğinin, taşeron işçilik meselesinin tekrar gözden geçirilmesi, yıllardır eleştirdiğimiz neoliberal, vampir kapitalizmin kurallarının, kurumlarının tekrar gözden geçirilerek iyileştirilmeye gidilmesi gerekir.

VİCDAN FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

Türkiye'de uzun bir süredir, Gezi olaylarından beri başlayarak, aşağı yukarı ne olay olsa, birinci derecede hükümeti suçlamak isteyen bazı art niyetli çabalar olduğunu görüyoruz. Maden faciası ile birlikte vicdan faciası ile karşı karşıya kaldık.

DEMİREL’İN BAHÇELİ’YE GÜL’Ü ÖNERMESİ OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEK

Türkiye siyasetinin en hazin çıkmazlarından biri bugünün koşullarıyla budur. Muhalefet niçin bir çatı aday arayışı içine giriyor. Bu şu demek, Ana muhalefet partisi, diğer muhalefet partileri biz tek başımıza seçemeyiz demiş oluyor.

MHP Genel Başkanı'na eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in çatı aday ismi olarak Abdullah Gül ve Cemil Çiçek ismini önermesi, bilmiyorum, gerçekten bu isimler önerildi mi, olmayacak duaya amin demektir.

MERKEL’İN UYARISI NEZAKETSİZ

Sayın Başbakanımız nerede ne söyleyeceğini nasıl davranacağını bilir. Sayın Şansolye Türkiye'ye geldiğinde şurada şöyle davranın böyle davranın mı diyoruz? Uluslararası nezakete sığmıyor.

TÜRKİYE’YE DIŞARIDAN AYAR VERMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Bunlar kolonyolist, emperyalist mantığın tezahürlerdir. Bunlar Türkiye’yi Ortaçağ’daki sömürgelerinden birisi zannediyorlar. Türkiye bağımsız bir devlettir. Türk milleti uzun tarihten gelen bir birikime sahiptir. Türkiye demokratik standartlar bakımından bu ülkelerden de ileridir. Daha yeni güle oynaya seçim yaptık. Ufak tefek muhtar seçimleri dışında bir sıkıntı yaşamadık. Bunlar karıştırıyorlar, Türkiye'yi hala kolonyal bir devlet zannediyorlar. O devirler geçti. Kimsenin Türkiye'ye dışarıdan ayar vermesi haddi değildir hakkı da değildir. Herkes söylediği sözlere dikkat etsin.

Merkez bankaları bağımsızdır ama bu tamamen siyasi iradenin dışında hareket edecek anlamına gelmez.Her faiz artışı Türkiye ekonomisinin büyüme hedeflerini aşağı çekiyor.