Eylül ayının başında MHP Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilen Meral Akşener'in yeni hamlesi merakla bekleniyordu. İhraç kararından sonra durumu kabullenmeyeceğini ve mahkemeye başvuracağını söyleyen Akşener için akla gelen ilk b planı ise yeni parti kurması ihtimali oldu.  Hatta yakın çevreden de yeni parti isteklerinin çoğunlukta olduğu açıklanmıştı.

Ancak gazetevatan.com'a konuşan Akşener'e yakın kaynaklar bunun asla olmayacağını savunuyor. Yapılan açıklamada; mahkeme sürecinin hala devam ettiği, mahkemeden çıkabilecek 2 ihtimal olduğu ve bu ihtimallere de hazırlıklı olunduğunun bilgisi veriliyor. 

MHP'YE GÖRE İHRAÇ SEBEBİ

"Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden "Kesin çıkarma" cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verildi. Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır."