Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;  
 
"Yeni haftaya yeni bir acıyla girdik. 5 Mehmedimizi daha şehit verdik. Bu olayın ardından yapılan açıklama ise geçen haftanın aynısıydı. Saldırı noktaları ateş altına alınmış ve gerekli cevap verilmiş. Artık tahammülümüz kalmadı. Ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmedim can veriyor. Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın"  

"Kazalar elbette hayatın gerçeği. Ancak her iki kaza içinde özveriyle yürütüldüğünde şüphe ettiğimiz kurtarma çalışmalarında şikayet ediyor uzmanlar. İstanbul'da kaza yapan uçaktan hemen önce aynı piste iniş yapmaktan vazgeçen uçağın yolcularından biri bendim. Uçağın inmesine izin verilmesi veya pilotun karar vermesi üzerine inceleme yapılması lazım. Ama yapılmıyor. Ağır kazazedeler havalimanı ortasında ambulans bekliyor. Yeteri sayıda ambulans gelmiyor yolcular otobüslerle taşınıyor. Tüm bunlar olurken güvenlik görevlileri internete video yükleme gayretinde. Bu ciddiyetsizlik bu vurdumduymazlık beni gerçekten korkutuyor."  

"Dünya Çin'den yayılan bir virüse karşı ayakta. SARS virüsü, domuz gribi, kuş gribi, Corona virüsü... Olası bir salgında hastanelerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ne yapacaklarını biliyor mu? ABD, Rusya aşı geliştiriyor. Türkiye'de bir durum bu senaryoya karşı bir önlem alıyor mu? 'Termal kameralarla tarıyoruz' dediler. Bugün turp gibi sağlam biri 10 günde sonra bir anda hastalanıyor. Karantina merkezimiz var mı? Maske, serum ve ilaç stoğu yapılıyor mu? Hangi bölgelere çadır hastaneler kurulacak planları var mı? Tedbir almak felaket başa gelmeden çalışmak, en kötü senaryoya göre hazırlanmaktır"  

"Kanal İstanbul için seferber olacağınıza Kentsel dönüşüm projelerini konuşalım. Önce şehirlerimizi deprem felaketine karşı koruyalım ondan sonra ne kadar fantastik projen var tartışalım."  

"Van'daki çığ felaketi sırasında televizyon ekranları ikiye bölünmüş, bir yanda arama kurtarma çalışmaları bir yanda sayın Erdoğan'ın Kırıkkale'de yaptığı miting vardı. 'Çığdan yeni bir haber geldi. Altında kalan sayısı 33 oldu. Allah rahmet eylesin. Biz bugüne kadar Van'da şu kadar konut inşa ettik' dedi. TOKİ'den inşaattan bahsediyor."