Baltık Denizi'nde 100 yıldan bu yana soyu tükendiği sanılan bir balık türüne rastlandı. Balıkçıların ağlarına yakalanan balığın 2,7 kilo ağırlığında ve 78 santimetre uzunluğunda olduğu bildirildi.

İsveçli balıkçılar, ülkenin doğusuna düşen Baltık Denizi'ndeki Öland Adası'nda balık avlarken ağlarına takılan morina balıkları arasında tanımadıkları bir balık türüne rastladı. Balıkçılar, kitaplara baktıklarında bu balık türünün Baltık Denizi'nde yüz yıl önce avlanan ve daha sonra soyu tükendiği açıklanan bir balık türü olan ''Sturgeon'' olduğunu anladı.

Söz konusu balığın 5,5 metreye kadar uzadığı, köpek balığı türünde ve dişsiz olduğu kaydedildi.

Soyu tükendiği bilinen balık türünün yeniden avlandığını duyan İsveçli gazeteciler, Öland Adası'na giderek balığın fotoğrafını çekmek için yarıştı. Akvaryumda bakıma alınan balığın bir hayvanat bahçesinde gösterilmesi düşünülüyor.

FOK BALIĞI AVI
Bu arada, İsveç'te balıkçılar, yılda avlanmasına izin verilen 50 fok balığı sayısının arttırılmasını istedi.

Baltık Denizi'ne kıyısı bulunan Bohuslean'daki balıkçı dernekleri, bu kıyılarda yaşayan fok balığı sayısının 20 bini geçtiğini açıkladı.

Fok balıklarının verdiği zararı karşılamak amacıyla devletin ayırdığı bütçenin artırıldığını kaydeden balıkçılar, avlanacak fok balığı sayısının artırılmasıyla kıyılardaki zararın da azalacağı görüşünü dile getirdi.

Yasal olarak İsveç kıyılarında yılda 50 fok balığının avlanabildiğini bildiren balıkçılar, bu sayının 240'in üzerine çıkarılmasını ve diğer ülkelerde olduğu gibi küçük balıkçı teknelerinin de fok balığı avına katılmalarına izin verilmesini istedi.

Gazeteport