MHP 2. TURDA 2 OY KAYBETTİ
 
MECLİS başkanlığı için ikinci tur sonuçları belli oldu. Oylamaya 523 üye katıldı. AK Parti'li İsmail Kahraman 318, CHP'li Gülsün Bilgehan 126, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 39, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 40 oy aldı. Boş ve geçersiz oy kullanılmadı. İkinci turda da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için oylamada üçüncü tura geçildi. 2. turda AK Parti 2 oy fazla aldı. MHP ise 2 oy kaybetti. CHP'deki fire sayısı 7'ye HDP'deki fire sayısı 19'a yükseldi.
 
İLK TURDA TEK SÜRPRİZ MHP'DE
 
Meclis başkanlığı için ilk tur sonuçları belli oldu. AK Parti'li İsmail Kahraman 316, CHP'li Gülsün Bilgehan 127, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 41, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 41 oy aldı. Boş ve geçersiz oy kullanılmadı. TBMM'de Meclis Başkanı seçiminin 1. turunda hiçbir aday seçilebilmek için gerekli olan üçte iki (367) çoğunluğa ulaşamadı. İlk tur oylamasında AK Parti 1, CHP 6, HDP ise 18 fire verdi. İlk tur oylamada MHP sürprizi yaşandı. 40 milletvekili olan MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu'na 41 oy çıktı. Oylamada ikinci tura geçildi.
 
MECLİS OTURUMUNDA 'NUSAYBİN' TARTIŞMASI
 
TBMM Genel Kurulu, 27'nci Meclis Başkanı seçimi için TBMM Geçici BaşkanıDeniz Baykal başkanlığında toplandı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis oturumunda Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini ifade ederek partisinin Mardin milletvekillerinin açlık grevinde olduğunu belirtti. Bölgedeki uygulamaların darbe uygulaması olduğunu savunan Baluken, Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için açlık grevine başlayan HDP'li milletvekillerinin oylamaya katılamadığını hatırlattı. 

DAVUTOĞLU VE AK PARTİ SIRALARINDAN BAYKAL'A ALKIŞ
 
Oylama öncesi söz alarak başta Nusaybin olmak üzere bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağının Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken, grevde olan HDP'li vekillerin de seçim hakkını kullanabilmesi için Baykal'dan sürecin ötelenmesini talep etti. Aki halde usul tartışması açacaklarını belirten Baluken'in talebini Baykal, sürecin iç tüzüğe uygun olarak başladığını söyleyerek reddetti. Baluken'in dile getirdiği konuların önemli olduğunu belirten Baykal, önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti. Baykal'ın bu sözleri ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Parti sıralarında oturan milletvekilleri tarafından alkışlandı. Bu sırada HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda Doğu ve Güneydoğu'da çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını savundu. Yaşanan tartışmaların ardından yemin etmeyen milletvekilleri kürsüye çağrılarak yemin etmeleri istendi. Daha sonra tezkereler okundu.
 
İLK TUR OYLARI KULANILIRKEN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
 
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı Adayı İsmail Kahraman, TBMM eski Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti sıralarının en önünde otururken, tebrikleri kabul etti. Oylamanın birinci turunun başladığı dakikalarda oy kullanan AK Partili ve diğer siyasi parti milletvekillerinden bazıları Kahraman'ı tebrik ederken, Davutoğlu ve Yılmaz ile de tokalaştı. 
Kahraman, oy kullanımı başlamadan önce arka sıralarda olan koltuğuna oturacakken, partili milletvekilleri grubun en ön sırasına oturması gerektiğini hatırlatarak kendisini buraya yönlendirdi. 
 
KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU'NA YOL VERDİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanmak üzere kabinlere doğru yürüdüğü sırada arkasından gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaşarak bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu bir birlerine sıra vermek için bir süre çaba gösterdi, ancak Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na sırasını vererek daha önce oy kabinine gitmesi kosunda ikna etti.
 
DAVUTOĞLU, BAYKAL İLE TOKALAŞTI
 
Başbakan Davutoğlu, oy kabininden çıktıktan sonra TBMM Geçici Başkanı Deniz Bakal ile tokalaşarak kısa süreli sohbet etti. 
 
KAHRAMAN, BAYKAL İLE TOKALAŞTI
 
Oyunu kullanan AK Parti adayı Kahraman, Baykal'ın yanına yürüyerek kendisiyle tokalaştı ve bir süre sohbet ettiler.  
 
MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 4 PARTİNİN ADAYLARI YARIŞACAK
 
TBMM Başkanlığı için AK Parti'den İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP'den Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, MHP'den Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP'den Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak. Adaylar seçildikleri illere göre pusuladaki yerini alırken 27'nci Meclis Başkanı seçimi için gizli oylama yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi, üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oyu alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Meclis başkanı seçilecek.
 
ADAYLARIN PUSULADAKİ YERLERİ
 
Seçildikleri illere göre pusuladaki yerini alan adayların sıralaması şöyle:
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu
HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat
 
HDP'Lİ LEYLA ZANA YEMİNİNİ TEKRARLAMADI!
 
TBMM Başkanlık seçimi öncesi yeminini etmeyen milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi.
 
HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, geçersiz sayılan milletvekili yeminini tekrarlamadı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da rahatsızlığından dolayı yemin etmedi. 
 
TBMM Başkanlık seçimi öncesi yeminini etmeyen milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi. HDP milletvekili Leyla Zana yemin metnindeki "Büyük Türk milleti" sözleri yerine de "Büyük Türkiye milleti" ifadesini kullanmış Zana'nın yemini kabul edilmemişti. Leyla Zana, yeminini tekrarlaması için kürsüye tekrar çağrıldı. Ancak Zana yeminini tekrarlamadı.