Gaziantep'te oynarken karnına 80 cm uzunluğunda inşaat demiri saplanan küçük çocuk, 6 saatte 7 hastane gezdikten sonra Adana'da tedavi edilebildi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde dün (pazartesi) akşam saatlerinde evlerinin damında oyun oynayan 11 yaşındaki Cengiz Özkaplan, dengesini kaybederek damdan düştü. Bahçedeki demir korkuluklarının üzerine düşen ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Cengiz Özkaplan'ın, sağ karın bölgesinden giren yaklaşık 80 cm uzunluğundaki demir çubuk, makat bölgesinden çıktı. Demire saplı kalan küçük çocuğun yardımına itfaiye ekipleri koştu. 110 kurtarma ekipleri çocuğu saplandığı demiri yerinden çıkartarak gece saat 22.00 sıralarında Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ve ilk müdahalesi burada yapıldı.

Doktorlar, küçük çocuğa saplanan demirin çıkarılması için tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini bildirdi. Aile acı çeken çocuğu alarak Gaziantep'e gitti. Gaziantep'teki özel hastaneler dahil toplam 5 hastane küçük Cengiz'i kabul etmedi. Özel ve üniversite hastaneleri de olmak üzere hastane hastane gezen aile, ameliyat ile demiri çıkaracak bir hastane bulamayınca son çare olarak Ankara'ya sevk edilmesi düşünülen küçük çocuk, doktorların "Hayatını kaybeder" uyarısı üzerine Adana'ya sevk edildi.

"ÖLECEK DİYE KORKTUM"
Yaklaşık 250 kilometre yol kat ettikten sonra gece yarısı geldikleri Adana Seyhan Başkent Hastanesi'nde yaralı çocuk, hemen ameliyata alındı. Başarılı bir operasyonla Cengiz Özkaplan, karnına saplanan demir çubuktan kurtarıldı. Cengiz'in annesi Hatice Özkaplan, "Hastaneler oğlumu bu vaziyette görüp kabul etmeyince Cengiz'im ölecek sandım. Oğlum karnına saplı çubukla saat 22.00'den itibaren sabah 04.00'e kadar yaklaşık 250 kilometre gezdi" diyerek Adanadaki doktorlara teşekkür etti.

Küçük çocuğun dayısı Ali Kurt ise, "Eğer buraya gelmeseydik çocuğumuz yolda hastane ararken kan kaybından ölecekti. Yeğenim ölseydi bunun sorumlusu kim olacaktı?" diye konuştu.

Bu arada Başkent Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanan Cengiz Özkaplan, taburcu edildikten sonra tekrar Nizip'teki evine döndü.

DHA