Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına ilişkin, "Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor." dedi.

ÇATAK ŞEHİTLERİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu haftalık basın toplantısında, Van'ın Çatak ilçesinde yol çalışması yapan işçileri taşıyan servis aracına teröristlerin el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

GÜNDEM HOŞLARINA GİTMİYORSA BAŞKA KONULARLA ENGELLİYORLAR

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına yönelik tartışmalara da değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı halkın nabzını iyi tutuyor, buradan kastımız aslında iktidar gündemi manipüle etmekte çok başarılılar. Gündemde iktidarın hoşuna gitmeyen konular varsa başka konularla engelliyorlar. Şimdi Ayasofya pat diye yeniden gündeme geldi. Lakin burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bu iktidar daha geçen yıl Erdoğan’ın ağzından Ayasofya’nın açılması ile ilgili taleplere aynen şöyle yanıt verdi; “Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız.”

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI POLİTİK MALZEME OLARAK KULLANILMASIN

Şimdi şu soruları sormak istiyorum… Namus algısı değişti mi ne oldu? Ayasofya’ya kararname nezdinde bakanlar var, Batı açısından bakanlar var, burası kiliseydi değiştirmek doğru değil diyenler var ama biz bir şeyi biliyor. Müslümanlar fethettikleri bölgelerde kiliseleri camiye tahvil etmemişler, değiştirmemişler bunun istisnası Ayasofya’dır. Fetihten sonra Sultan Fatih burayı vakıf olarak tahsis etmiş, cami dışında kullananlara lanet etmiş. Bunu biz tarihi bir emanet olarak görmeliyiz. Birileri çıkıyor yok efendim müze olsun, Cuma Müslümanlar Pazar Hristiyanlar ibadet etsin diyor. Böyle saçmalık olmaz. İYİ Parti önerge verdi bu konuda reddettiler. Neden? Biz muhalefetin izinden gitmeyiz diyor bu iktidar. Ayasofya’nın vakit geçirilmeden bu milletin arzusunu, hakkını Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetini yerine getirecek tarzda ibadete açılması doğru olandır. Kimsenin de açarken vaveyla koparmasına ihtiyaç yok. Bunu politik malzeme olarak kullanılmasına da ihtiyaç yok."

BELEDİYE BAŞKANIMIZ TUNCAY KASIM'A TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çanakcı Deresi üzerine yapılması planan HES projesine ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, "Gündemimizin bir başka konusu ise Çanakçı Deresi ile ilgili yaşanan süreçtir. Bildiğiniz üzere bölgede yapılması planlanan HES Projesi’nin dereyi kurutma ihtimali sonrasında Belediye Başkanımız Tuncay Kasım Bey büyük bir özveri ile bu duruma tepkisini gösterdi. Her siyasi partiden de bu tepkiye destek geldi. Sonunda HES Projesi iade edildi. Bu süreçte emeği geçen başta Belediye Başkanımız Tuncay Kasım Bey olmak üzere sesini yükselten herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra Çanakçı için olan mücadelemiz Kaz Dağları için, Salda Gölü için devam edecektir." diye konuştu.

LİBYA'DA HÜKÜMET TUTARLI TAVIR SERGİLEDİ
Karamollaoğlu, Libya'daki gelişmelere ilişkin, "Dış politikada attığımız birtakım yanlış adımlar oldu ancak Libya'da atılan adımlarda hükümet tutarlı bir tavır sergiledi ve yaptığı anlaşmalar hakikaten ülkemize de Libya'ya da fayda sağlayacak bir boyuta erişti." ifadelerini kullandı.

KARAR BASKIN TARZINDA GELDİ KABUL EDİLDİ
Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Üç milletvekili hapse atıldı birden bire... Normalde dönem sonuna kadar bekletilmesi icap eden bu karar aniden, baskın tarzında geldi kabul edildi ve milletvekilleri tutuklandı. Bu bir başarı değil, bu gündeme değil herkes bundan bahsediyor, diğer önemli problemler unutuldu." diye konuştu.

SEÇİMLERİN ZAMANINDA YAPILMASI ESASTIR
Erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu oylar böyle olduğu müddetçe erken seçime gitmezler. Niye gitsinler ki? Kaybedecekleri bir seçime iktidar hiçbir zaman girmez. Hep şunu söyledik normalde yakında bir erken seçim beklemiyorum. Ancak iktidar her geçen gün gücünü kaybettiğini hisseder, attığı bazı adımların da kamuoyunda kendisi için müspet bir hava oluşturulmasına vesile olduğunu hissederse kaybın çok daha büyük olmaması için bu yönde bir adım atabilir."