EDİRNE'de elektrik faturasını ödeyemeyen ailenin mum ile aydınlattığı evde yangın çıktı. Çıkan yangında felçli olan 67 yaşındaik Ülfet Daşdelen öldü, dumanların sardığı apartmandaki evlerinde mahsur kalan 2'si bebek 10 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Annesi Daşdelen'in evden çıkmaması üzerine çevresinden bilgiler almaya çalışan ve sürekli ağlayan 21 yaşındaki Gülçin Güngeli, annesinin ceset torbası ile çıkan cansız bedenini görünce sinir krizleri geçirdi.

Edirne Meydan Mahallesi Çöplüce Hendek Sokak üzerindeki Öztürk Apartmanı 1. kat 3 numaralı daierede sabah saat 08.30 sıralarında yangın çıktı. Felç hastası olan ve yataktan çıkamayan Ülfet Daşdelen ile kzıları 21 yaşındaki Gülçin Güngeli ve 24 yaşındaki Gülşah Güngeli, biriken 600 TL borçlarını ödeyemeyince elektrikleri geçtiğimiz cuma günü Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri tarafından kesildi. Elektrik olmadığı için aile aydınlatma için mum kullanmaya başladı. Dün gece Ülfet Daşdelen'in kaldığı odada yanık unutulduğu tahmin edilen mum yangın çıkarttı. Sabah saat 08.30'da uyandıklarında annesinin odasından duman çıktığını fark eden Gülçin Güngeli, kapıyı açınca odayı saran alevleri gördü. Odaya giremeyen Gülçin hemen ablasına seslendi ve itfaiyeye haber verdiler.

APARTMANDA CAN PAZARI

Yangından çıkan dumanlar kısa sürede bütün apartmanı sardı ve 5 katlı apartmandakilen evlerinde mahsur kaldı. Evlerini içi duman kaplayan ev sahipleri ise pencerelere ve balkonlara çıktı. Yanan evin penceresi merdiven uzatan mahalle sakinleri iki kız kardeşi kurtararak dışarıya çıkarttı. Bu sırada gelen TREDAŞ ekipleri merdivenli araçla evlerinden mahsur kalanları kurtarmaya çalışırken, itfayie ekipleri de yangına müdehale etti. Bir süre sonra gelen merdivenli itfaye aracı da TREDAŞ ekibine yardımcı oldu ve 2'si bebek 10 kişi merdivenle aşağıya indirildi. Kurtarılan ev sahipleri gözyaşlarına boğldu. Hemen ambulansla hastanelere kaldırılan 10 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÜLÇİN'İN GÖZYAŞLARI

Yangından kurtarılan Gülçin ve ablası Gülşah evde kalan felçli annalerini merak etmeye başladılar. Annelerini öldüğünü bilen polis, itfaye ve sağlık ekipleri, ağlayan iki kardeşe annelerini ölüm haberini bir türlü söyleyemedi. Ablasına sarılan ve yüzü dumandan simsiyah olan Gülçin, "Abla annem iyidir değil mi. Bizi bırakmaz. Ölseydi söylerlerdi bize. Evde oksijen veriyorlarmış.Birazdan çıkartırlar annemi" dedi. Ancak geçen dakikalara rağmen annesi dışarıya çıkmayınca Gülçin, "Annem ölmedi değil mi yaşıyor. Ne olur annemin yanına gideyim. Onu göreyim. Bana ihtiyacı vardır." diye eve girmek istedi. Ancak polis ekipleri buna izin vermedi. Gülçin ekiplere eve girmek için uzun süre yalvardı.

YARDIM İSTEDİK SİZDEN

Bir süre sonra kendisini cep telefonundan arayan dayısına Gülçin, "Size yalvardım elektrikleri açtırın, yardım edin bize diye. Ama etmediniz ev yandı. Annem içeride kaldı." diye bağırdı. Çevrede toplananlar Gülçin'in feryatları üzerine gözyaşları boğuldu. Sinir krizleri geçiren Gülçin'i ablası sakinleştirmeye çalıştı.

MÜDÜRE ZOR SORU

Bu sırada Gülçin, yangın yerinde bulunan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Turan Mısırlı'nın yanına geldi ve içeriye girmek istediğini söyledi. Mısırlı ekiplerini çalışması olduğunu belirterek buna izin vermedi. Bu sırada Gülçin, "Sizin anneniz yok mu. Ne olur anlayın beni. Siz de bir evlatsınız."dedi. Bu sözler üzerine Asayiş Müdürü konuşamadı ve başını yere eğdi.

İtfaiye ekipleri çalışmaların tamamladıktan sonra eve gelen nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Sami Kerpiççi incelemelerini yaptı ve cesedin morga kaldırılması talimatını verdi. Bu sırada evin önünden hiç ayrılmayan Gülçin'i polis ekipleri ve komşuları uzaklaştırmak istedi ancak bunda başarılı olamadı. Annesi Ülfet Daşdelen'in ceset torbasına konulan cansız bedeni apartmandan dışarıya çıkartıldığında Gülçin ve ablası Gülşah sinir krizleri geçirdi. Ceset Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılırken, sinir krizleri geçiren abla ve kardeş Edirne Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Milliyet