Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşünde ittifaklara yönelik çarpıcı açıklamalar yaparak, “Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini almamış. İttifakın zayıflaması, parçalanması çok önemli” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti ve CHP'den Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt geldi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

İttifakın parçalanması gibi bir durumun mevcut şartlar içerisinde söz konusu olamayacağını dile getiren Ensarioğlu, “Önceki gün dört saat süren bir Genel İdare Kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Millet İttifakı’nda herhangi bir sorun olmadığı, parçalanmasının söz konusu bile olmadığı dillendirildi. CHP ile aramızda yaşanan ufak sorunları parti içerisinde de yaşıyoruz. Çok doğal bir durumdur. CHP ile yakınlığımızı bitirip AKP ile anlaşmamız asla ve asla mümkün değildir” dedi.

AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR

Erdoğan’ın askeri operasyon öncesinde böyle bir açıklama yapmasını ‘yanlış’ bulduğunu ifade eden Ensarioğlu, “Bu açıklamalar tabiri caizse, ‘ayıptır, yazıktır, günahtır.’ Milli bir mesele ortada dururken bu konuların gündeme gelmesini doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL DE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine bir tepki de CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

Özel, “Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı muhalefet içerisinden herhangi bir siyasi yapsaydı, ‘Böyle bir durumda bunlar mı konuşulur’ derlerdi. Şimdi bu açıklamayı Erdoğan yaptığı için normal karşılanıyor” dedi.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK

“Kendi yanlış dış politikaları nedeniyle Mehmetçiği oraya gönderdiler” diyen Özel, “Askerlerimizin burnunun bile kanamamasını düşünüyoruz ancak AKP ‘ittifak’ diyor. Hem bizlerden aldığı desteğe ‘milli birlik’ diyorlar hem de ittifakın parçalanması konusunu temel mesele yapıyorlar. Siyasi nezaketsizliği aşan bir durumla karşı karşıyayız. İttifakımızda bir sorun bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!