"Ben Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaptım. Binlerce insanla diyaloğum oldu. İlçe başkanlığı yaptım. 5 yıl Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı yaptım. Arkamda bir tek kara leke söyleyen biri olsun, namusum üzerine yemin ediyorum ki insan yüzüne çıkmayacağım. Çocuğumun, çocuğumun, ailemin geçinmesine, 3 arkadaşım şirket kurduk, o tarihten beri bu ülkeye fatura keserim. Herkes işyerimin nerede olduğunu, hayatımın nasıl... Biz şeffaf olmak zorundayız, olmazsak milletin kılıcını sallayamayız. Erdal Aras partinin bir kişisi, orada binlerce insan biz kazanınca yanımızda zaten. Bir kişi birisiyle bir ilişki kurdu diye, onun tamamını o günkü partiye teşmil etmek kadar zavallılık ve zayıflık var mı? Benim finansımı herkes sağladı... Benim bir cipim vardı, şirketimin. O şirketin başına çok iş gelmiş bir şirkettir. Bu şirketimin KIA cip diye bir arabası vardı, onunla Anadolu'yu gezdik. Kim bizi almayacak ki? Bunların hepsi uydurulmuş, dönemle beraber ilintilenmeye çalışılan hikâyeler.

"Bu insanlarla ilgili takibatları yaptıran benim. Merdan Bey ben kimseyi hukukun dışına çıkartıyor muyum, çıkartmıyor muyum? Ben hem hukukun sahibi, hem mafyanın takipçisi, hem terörün takipçisi... Hukuk var. Hukuk, AK Parti adına konuşmuyor. Anama sövdüler, itirazımı dile getirdim. Eşime hakaret ettiler, önünüze koysam kimyanız bozulur eve gidemezsiniz. Adamı bir kapıdan koydular dışarı çıktılar.

"(Peker'in kardeşi) Ruhsatsız silah nedeniyle alındı, tam da Kutlu Adalı cinayeti nedeniyle alınmalı. Ben niye iddiaları ciddiye almayayım? Benim görevim önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an meseleye müdahale etmektir görevim.

"En ufak bir şey varsa, eğer açık duruyorsa bu bizim namus meselemizdir. Kıbrıs içinde kim yaptıysa bedelini ödemekle mükelleftir. Bizim dönemimizde bir Hablemitoğlu, onun dışında bir tane faili meçhul cinayet var mı? Biz terörle mücadele ediyoruz değil mi? 4,5 yıldır bakanlık yapıyorum ben, iç güvenlikle ilgili terörle mücadele meselesi kime ait? Ne olursunuz söyleyin, eğer böyle bir şey varsa, bakın ben boş kağıda imza atmaya hazırım, terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz toros, faili meçhul cinayetler varsa, getirin boş kağıtlar getirin istifa edeyim.

"Ben Uluslararası Af Örgütü'nün muhatabıyız. Biz acayip de mücadeleler yaptık. Özellikle FETÖ'nün, salonda şey yapılan fotoğrafları vardı ya, bu insanlığa aykırıdır falan. Burada biz bu Af Örgütü'yle ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz, onlar Türkiye'ye gideceği yeri söylerler, göndeririz, her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır işkenceyle ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. İnsan hakları derneklerinin hepsi siyasal gözlükle bakarlar.