Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumuna ilişkin konuşan Kurtulmuş “Referandum önümüzdeki önemli bir meseledir. Ama bu referandumu da şöyle görmemek lazım; her şey bu referanduma bağlı şeklinde görmemek lazım. Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek. Demokrat olmak bunu baştan kabul etmek demektir. Yani referandumdan benim istediğim çıkmazsa bu millet yanlış yapıyor yok böyle bir şey. Bu millet bizim kanaatimizce çok yüksek oranda evet oyu verecektir ama ne karar verirse versin başımız gözümüz üstüne” dedi.

Sonuçlara ilişkin tahmini sorulan Kurtulmuş bu soruyu “Ben hiçbir seçimde net bir oran söylemem. Nihayetinde sandıkta karar milletindir. Rahat bir evet çıkacaktır. Bana rakam söyletmeyin ama…” şeklinde yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara inip inmeyeceğine ilişkin ise “Şartlara göre kendi vereceği bir karardır. Herhalde 6 aylık programı bellidir. Rutin olarak devam eden programlar var. Zaten her gün sahada olan birisi. Bu sorunun geçerli bir soru olmadığını düşünüyorum. Referandumla ilgili kanaatlerini halkla paylaşabilir. Halkın içinde zaten olacak” yorumunda bulundu.

RIDVAN DİLMEN’İN BAŞLATTIĞI KAMPANYA HAKKINDA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen’in başlattığı ve toplumu ikiye bölen referandum kampanyası hakkında ise şunları söyledi “Herkes kendi görüşünü açıklamakta özgür. Falanca ‘evet’ dedi diye ona karşı bir linç kampanyası veya ‘hayır’ dedi diye bir linç kampanyası yapmanın, doğru olmadığı kanaatindeyim. Zaten iki tane seçenek var. Ya ‘evet’ diyecek ya da ‘hayır’ diyecek. İnsanlara, ‘Siz niye görüşünüzü açıklıyorsunuz?’ diyemezsiniz ki. Dolayısıyla burada herkes rahat olsun. ‘Evet’ diyenler de ‘hayır’ diyenler de karşı taraftakine saygı duysun. Özellikle sanat ve spor camiasında çok rahatlıkla linç kampanyası başlatma eğilimleri oluyor zaman zaman. Rıdvan bunu söylediyse, kendi içinden geleni söylemiştir. Bir başkası başka bir şey söylüyorsa, yine kendi zihnindekini söylemiştir. Dolayısıyla gayet güzel, keyifli, yaratıcı bir kampanya aslında.”