Görevliler ve öğretim üyelerinin müdahale ettiği Sabiha Acar, kendine geldikten sonra tansiyonunun düşmüş olabileceğini söyledi. Törende bölüm 1'incilerine plaket ve başarı belgeleri verildi.

PAÜ mezuniyet töreni bu sabah üniversite yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konuşma yapmak için kürsüye gelen Türkçe Eğitim Bölümü 1'incisi Sabiha Acar sözlerine başladıktan kısa süre sonra baygınlık geçirerek yere yığıldı. Görevliler ve öğretim üyelerinin müdehale ettiği Sabiha Acar, kendine geldikten sonra tansiyonunun düşmüş olabileceğini söyledi. Öğretmenlerine teşekkür eden Acar, konuşmasını alkışlar arasında tamamladı. Daha sonra konuşan PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversitenin her yıl gelişerek büyümesini sürdürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

“Ülke dışında da tanınan bir araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Bu başarının temeli açıklığa, saygıya, özgürlüğe ve problemlerimizi kendi içimizde tartışabilmeye dayalı huzur ortamıdır Bu yıl 9 bine yakın mezun veriyoruz.”

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkılmasında en önemli silahın gençler olduğunu belirterek, “Sorumluluklarınız artıyor. Birlikte ülkemizin her kare toprağını mamur hale getireceğiz. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var. O da çalışmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 6 fakülte ve 9 meslek yüksek okulunun bölüm 1'incilerine, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından plaket ve başarı belgeleri verildi.

DHA