Tekin'in dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye iletilmek üzere  Adalet Bakanlığına gönderilen fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  avukatı Hüseyin Aydın'ın, 19 Ocak 2016'da başsavcılığa şikayet dilekçesi verdiği  bildirildi.
 
Tekin'in, şikayete konu olan 15 Ocak 2016 tarihli konuşmasının  aktarıldığı fezlekede, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun TCK'nın 299. maddesinde  düzenlendiğine işaret edildi. Fezlekede, söz konusu maddenin gerekçesinin,  "Cumhurbaşkanının devleti temsil etmesi, Anayasa'da belirtilen görev ve yetkileri  göz önüne alınarak, Cumhurbaşkanının kişiliğine yöneltilen hareketin, bir bakıma  devlet kuvvetleri aleyhine cürümlerden sayılması gerektiğinden hareketle kaleme  alındığı" anlatıldı.
 
"Yasama dokunulmazlığının", yasama sorumsuzluğu gibi milletvekillerine  mutlak koruma sağlamadığı, milletvekillerini, yasama çalışmaları dışındaki  fiilleri ve eylemleri dolayısıyla koruduğu aktarılan fezlekede, TBMM tarafından  dokunulmazlıkların kaldırılabileceği anımsatıldı.
 
Gürsel Tekin'e isnat edilen eylemle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun  unsurlarının oluştuğu kaydedilen fezlekede, milletvekili olan Tekin hakkında  takibat yapılabilmesinin, Anayasa'nın 83/2. maddesi uyarınca TBMM'nin yasama  dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı olduğu bildirildi ve fezlekenin "TBMM'nin  takdirlerine tevdi olunduğu" ifade edildi.
 
TCK'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" başlıklı 299. maddesi,  "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile  cezalandırılmasını, suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek cezanın altıda biri  oranında artırılmasını" içeriyor.