Gemide ilk saldırıda hayatını kaybedenlerden olduğu öğrenilen Furkan'ın kafasına yakın mesafeden beş kurşun sıkıldığı bildirildi

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Yetkilisi Ömer Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölenler arasında bulunan 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın, Kayseri Fen Lisesi mezunu olduğunu belirtti.

Amerikan pasaportu sahibi olan Doğan'ın, Türk vatandaşı olduğunu aktaran Yağmur, Doğan'ın kafasında 5 kurşun tespit edildiğini, kurşunlardan 4'ünün başına, 1'inin de göğsüne isabet ettiğini söyledi.

Yağmur, Doğan'a yakın mesafeden ve yukarıdan ateş edildiğini kaydederek, canazenin akşam saatlerinde Kayseri'ye gönderileceğini dile getirdi.

AİLESİ YASTA

'Rotamız Filistin Yükümüz İnsanlık' isimli yardım gemilerinden Mavi Marmara'da bulunan Kayserili Furkan Doğan'ın ölüm haberi, yakınlarını ve ailesini hüzne boğdu.

İsrail'in, Filistin'e yardım götüren gemilerden Mavi Marmara'ya yaptığı saldırı sonrasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın evinde hüzün hakim. Ölüm haberinin alınmasından sonra Furkan Doğan'ın evine yakınları ve arkadaşları akın etti. Cadde Türk ve Filistin bayrakları asıldı. Furkan Doğan'ın evinin balkonuna ise Türk Bayrağı asıldı.

Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan, "Bizim evimiz hüzün evi değil. Bizim evimiz şu anda düğün evi. Benim kardeşim Peygamberlikten sonra verilen şehit mertebesi ile ödüllendirildi" dedi.

Kardeşinin gemiyle Filistin'e gideceğinden haberleri olduğunu bildiren Mustafa Doğan, "Biz İsrail'in gemileri ve yolcuları alı koyacağını veya geri çevireceğini tahmin ediyorduk ama böyle bir şerefsizlik yapacağını tahmin etmiyorduk. Filistinliler için kardeşim şehit oldu. Onlar için canımız feda olsun. Kardeşim şimdi İstanbul'da. İstanbul'un fethine katılan şehitlerle birlikte dua ediyorlar. 'Allah'ım İsrail ile yapılacak olan bir savaşta bize de yer ver' diye dua ediyorlar" ifadesinde bulundu.

Furkan Doğan'ın ölüm haberini dün akşam saatlerinde haber aldıklarını söyleyen dede Mustafa Doğan, "Biz babasıyla birlikte iki gündür hem televizyondan hem de internetten takip ediyorduk. Ama Furkan'ın ismi ne yaralılarda, ne ölenlerin arasında ne de yaşayanların arasında vardı. Kendisi Amerikan pasaportluydu. Son üniversite sınavlarına da Ankara'da amerikan pasaportuyla girmişti. Biz listele baktık ama Furkan'ın ismi yoktu. İsrail bu nedenle Furkan'ı bize vermemiş. Ahmet, torunumu gelenlerin arasında varsa diye karşılamaya gitmişti. Onların da arasında olmayınca, morga bakmış ki Furkan orda yatıyor. Allah herkese şehitlik nasip etsin" diye konuştu.

Vatan