Çalık, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı  açıklamada, terör örgütü PKK'nın hainlikte sınır tanımadığını belirterek,  hainlerin, alçak saldırısını şiddetle lanetledi.

PKK ile aynı bataklıktan beslenen Fetullahçı Terör Örgütü'ne, karşı  son birkaç aydır yapılan operasyonların başarıya ulaştığını aktaran Çalık,  "FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması bozulunca, PKK fevri saldırılarla canımızı  yakmaya çalışıyor. FETÖ bitti, sıra PKK’da. Haince, alçakça, menfurca  gerçekleştirdikleri saldırıların altında kuyruklarının sıkıştığı gerçeği  yatmaktadır. Dağ ve kırsalda son aylarda yapılan operasyonlarda güvenlik  görevlilerimizin başarı sağlamasıyla hain PKK, kan kaybetti. Köşeye sıkıştığını  anlayan hainler, korkudan ne yapacağını bilememektedir." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, "Kürt vatandaşların temsilcisi olduğunu iddia edenler,  bugün Kürt kardeşlerimizi katletmektedir" ifadesine yer veren Çalık, bölgeden  istediği halk desteğini alamayan şer odaklarına karşı gösterilen birlik ve  beraberlik ruhunun PKK’yı bu tarz eylemler yapmaya zorladığını vurguladı.

 PKK'nın yolun sonunda olduğunu ve kaybolacağına işaret eden Çalık,  şunları kaydetti:

"Bugün 10 askerimiz 8 sivil vatandaşımız PKK’nın alçak saldırısıyla  şehit edildi. Sivil, asker, polis, çocuk, kadın, yaşlı demeden canice, hayasızca  hainlik peşinde koşan teröristler bilsin ki bombalarla, kurşunlarla bu milletin  başını eğdiremeyecekler, devletin istikbal ve istiklaline engel olamayacaklardır.  Hain saldırıdan sadece birkaç saat sonra bu sefer sınır ötesinde barış ve sükuneti sağlamak üzere, Başika’da bulunan birliğimize, üst aklın yularını  tuttuğu diğer terör örgütü DAEŞ saldırdı. Bu da gösteriyor ki iki terör örgütü de  aynı maşanın birer parçası."

Çalık, Ak Parti İl Gençlik Kurulu Üyesi Şehit Jandarma Komando Er Eyüp  Hacıoğlu’na ve şehit düşen tüm asker ve sivil vatandaşlara,  Allah’tan rahmet,  yaralılara acil şifalar diledi.