Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yeni yılla birlikte, ülkeye ve millete hizmet konusunda her zeminde olduğu gibi Meclis çatısı altında da yoğun bir döneme girdiklerini belirterek, “Ülkemizi, Türkiye modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz doğrultusunda, her mecrada yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZİN HİÇBİR KESİMİNİ ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRMEDİK, EZDİRMEYECEĞİZ”

Asgari ücreti yüzde 50 oranında artırdıklarını, yılın ilk yarısı için memur ve emekli maaşlarını yüzde 26 ila yüzde 31 arasında yükselttiklerini, emeklilerin taban aylığını da 2 bin 500 liraya çıkarttıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki Temmuz ayında, enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak, gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Milletimizi fahiş fiyat artışlarına karşı korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Mesela bu çerçevede özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla, yani yüzde 36 seviyesiyle sınırladık. Bay Kemal çıkmış bu konu ile ilgili konuşuyor, ne konuşuyorsun ya...  Bu iş bizim işimiz ve biz bu işi yaptık. Sen geriden geliyorsun, geriden geliyorsun… Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-talep dengesiyle uyuşmayan her konuda elimizdeki hukuki imkânları sonuna kadar kullanıyoruz. Biz çalıştıkça, ürettikçe, büyüdükçe, inşallah karşımızdaki sorunların giderek küçüldüğünü, önemsizleştiğini, basitleştiğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara çıkarma hedefini ilk açıkladığımızda, birilerinin bunu nasıl istihzayla karşıladığını, kendi akıllarınca dalga geçtiğini biliyoruz. İşte görüldüğü gibi, bu hedefin neredeyse yarısına ulaştık. Buna rağmen hâlâ Türk ekonomisinin odağını yatırım-istihdam-üretimden, faiz-kur-enflasyon sarmalına döndürmeye çalışanlara diyoruz ki, kafanızı kaldırın ve dünyaya bir bakın. Politika faizleriyle enflasyon arasındaki farkın 10 katını geçtiği ülkelerin hiçbirinde, kimse bu durumu sorgulamıyor, muhalefet partileri felaket tellallığı yapmıyor. Dünyada kimsenin takılıp kalmadığı enflasyonla politika faizi arasındaki ilişki, demek ki sadece ülkemize mahsus bir durum.”

Gıda fiyatlarından kiralara, enerjiden ulaşıma kadar her alanda ciddi artışlarla karşı karşıya kalan gelişmiş ülkelerin kamuoylarının sükûnetle gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizde ise kendi ülkesinin felaketinden siyasi çıkar sağlama peşine düşen muhalefet cenahı, yalan ve iftiranın dozunu artırarak ortalığı karıştırmak için canhıraş bir gayret içerisindedir. Biz kimin ne dediğine değil, kendi stratejimizin ne gerektirdiğine bakarak işimizi yürüteceğiz. Önceliğimiz istihdamı artırarak milletimizin geçimini güvence altına alıp, hedeflerimizi birer birer hayata geçirmektir” dedi.

“SALGIN DÖNEMİNDE 2 MİLYON 700 BİN İLAVE İSTİHDAM TEMİN ETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmiş ülkelerde alınan ve alınacak tüm tedbirlerin de istihdamı koruma amaçlı olduğuna dikkat çekerek, “Onların, toplumlarını sosyal güvenlik destekleriyle geçici olarak ayakta tutmaya çalışıp da yapamadığını, biz salgın döneminde 2 milyon 700 bin ilave istihdam temin ederek başardık. Bizi bu yoldan alıkoyacak hiçbir dayatmaya, hiçbir teklife, hiçbir tehdide boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Salgının etkisini nispeten azaltmasıyla birlikte dünya ticaretindeki değişime baktığımızda, gelişmiş ülkelerin önemli bir kısmının, tablonun negatif kısmında sıralandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de ilk sıralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin çoğunun ise tablonun pozitif tarafında yer aldığını belirtti ve “İstihdam sayısını 30 milyon sınırına getirmiş olmamız, ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyütme stratejimizin harfiyen işlediğini gösteriyor. Bu yoldan asla geri dönmeyecek, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.